Είχε ταχύτητα, δύναμη και Κορνέλιους

Δανία

Με το εκπληκτικό 2/2, κόντρα σε Γαλλία και Αυστρία, ξεκίνησε η Δανία το Nations League. Οι νίκες επιβεβαιώνουν πως οι Δανοί διανύουν εξαιρετική περίοδο.

Δύο νίκες, σε δύο αναμετρήσεις, ήταν ο απολογισμός της Δανίας στην εκκίνηση του UEFA Nations League. Η ομάδα του Χιούλμαντ παρουσίασε ένα αρκετά καλό πρόσωπο και στις δύο μάχες, καταφέρνοντας το απόλυτο των νικών.

Γαλλία – Δανία: 1-2

Με λυτρωτή τον Κορνέλιους (το προβλέψαμε ΕΔΩ), ήρθε η τεράστια νίκη απέναντι στην Γαλλία. Μπορεί οι γηπεδούχοι να είχαν την κατοχή, οι φιλοξενούμενοι είχαν την ουσία. Η Δανία, όχι μόνο σκόραρε δύο φορές, αλλά θα μπορούσε να σκοράρει και τουλάχιστον άλλες δύο. Αρχικά με τον Μάελε, ο οποίος σημάδεψε το αριστερό δοκάρι και στην συνέχεια με τον Έριξεν, ο οποίος νικήθηκε από τον Γιορίς. Η αμυντική παρουσία των φιλοξενούμενων ήταν αρκετά καλή, καταφέρνοντας να μην δώσει χώρους στους Γάλλους.

 Ενδεκάδα Δανίας (4-2-3-1): Σμάιχελ – Άντερσεν, Νέλσον, Βέστεργκαρντ (60′ Κρίστενσεν), Μάελε – Χόιμπεργκ, Ντιλέινι (85′ Γένσεν) – Σκοβ Όλσεν (84′ Μπρέθγουεϊτ), Έριξεν, Βας (60′ Ντάαμσγκαρντ) – Ντόλμπεργκ (60′ Κορνέλιους)

 Δηλώσεις Χιούλμαντ: «Πρώτα απ’ όλα είμαστε πολύ περήφανοι για την φανταστική εμφάνιση μας εδώ στο Παρίσι και όλα τα εύσημα τα παίρνουν οι παίκτες. Οι άνθρωποι στους δρόμους της Δανίας πανηγυρίζουν αυτή τη νίκη και είμαι χαρούμενος που προσφέρουμε χαρά στην χώρα. Είναι πολύ μεγάλη νίκη, οι παίκτες έδωσαν τα πάντα. Η προετοιμασία μας για αυτό το παιχνίδι ξεκίνησε πριν καιρό. Θέλαμε να έχουμε το πάνω χέρι στο κέντρο και δεν δώσαμε χώρο στου Γάλλους. Χρειάστηκε να αλλάξουμε το σύστημα, κατά την διάρκεια της αναμέτρηση και είναι πολύ σημαντικό πως οι παίκτες κατάφεραν να το εφαρμόσουν. Πρέπει να δοθούν συγχαρητήρια στον Αντρέας (Κορνέλιους), για τον τρόπο που μπήκε στο γήπεδο και πέτυχε δύο φανταστικά τέρματα»

 Ενώ πιο συγκεκριμένα για τον Κορνέλιους είπε: «Είναι καλό να ξέρω πως ο Αντρέας δίνει κάθε φορά τα πάντα. Αυτή τη στιγμή είναι στα καλύτερα του και αυτό φαίνεται. Είναι καλό να βλέπεις πως οι παίκτες στο γήπεδο δίνουν τα πάντα. 

Προσφορές* που ανεβάζουν τη θερμοκρασία όλο τον μήνα στο Pamestoixima.gr!

 Αυστρία – Δανία: 1-2

Στην δεύτερη αναμέτρηση της διοργάνωσης, η Δανία κατάφερε να πάρει την δεύτερη, εκτός έδρας, νίκη της. Αυτή τη φορά όμως, είχε να αντιμετωπίσει μία πιο κλειστή άμυνα και έτσι ρίσκαρε με διαφορετικό τρόπο. Φυσικά, χρησιμοποίησε τις ταχύτατες αντεπιθέσεις της και έτσι κατάφερε να προηγηθεί, όμως για το δεύτερο γκολ χρειάστηκε η προσωπική ενέργεια του Στρίγκερ – Λάρσεν, ο οποίος με ένα εξαιρετικό σουτ έδωσε την νίκη στην ομάδα του.

Αμυντικά δεν ήταν όσο σοβαρή θα έπρεπε και αυτό ευτυχώς της κόστισε μόνο ένα γκολ. Δεν είναι μόνο το λάθος του Σμάιχελ, από το οποίο ήρθε το γκολ που δέχθηκε, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ο Αρναούτοβιτς, διότι κατάφερνε συχνά να παίρνει την μπάλα στην πλάτη της άμυνας.

 Ενδεκάδα Δανίας (4-2-3-1): Σμάιχελ – Άντερσεν, Νέλσον, Βέστεγκααρντ (52′ Κορνέλιους), Μάελε (66′ Στρίγκερ Λάρσεν) – Χόιμπεργκ, Γένσεν (80′ Ντιλέινι) – Κρίστενσεν, Έριξεν, Μπρέθγουεϊτ (52΄ Σκοβ Όλσεν) – Πόουλσεν (51′ Ντάαμσγκαρντ)

 Δηλώσεις Χιούλμαντ: «Η σημερινή αναμέτρηση ήταν πολύ δύσκολη για εμάς. Η Αυστρία μας πίεσε πολύ σκληρά σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Πρέπει να παραδεχθώ πως χρειαστήκαμε την τύχη σήμερα, όμως δεν σταμάτησα στιγμή να πιστεύω στην ομάδα μου»