Ο φορμαρισμένος Κορνέλιους είναι η νέα λύση στην επίθεση της Δανίας

Με την εξαιρετική πορεία που διανύει ο Αντρέας Κορνέλιους, στην Τουρκία, έχει καταφέρει να μπει για τα καλά στα πλάνα του Χιούλμαντ

Με την κακή σεζόν του 2020/21 και τον υποβιβασμό της Πάρμα, ο Κορνέλιους είχε βγει κάπως από τα πλάνα της Εθνικής Δανίας. Το μόλις ένα γκολ που πέτυχε εκείνη την χρονιά, σε 30 συμμετοχές, ήταν λογικό να μην υπολογίζεται ως βασικός στέλεχος της Εθνικής.

Ο υψηλόσωμος επιθετικός έχει στοιχεία που δύσκολα βρίσκεις και το γεγονός πως είναι φορμαρισμένος κάνει τους Δανούς να τρίβουν τα χέρια τους. Έχει ύψος 1.93 και είναι αριστεροπόδαρος, παρά το ύψος του όμως έχει εξαιρετική κίνηση στο κενό χώρο. Με την Δανία συνολικά έχει συνολικά 37 συμμετοχές και έχει καταφέρει να σκοράρει επτά συμμετοχές. Γενικότερα πρόκειται για έναν επιθετικό με σκαμπανεβάσματα. Την σεζόν 19/20 σκόραρε 12 φορές, σε 26 συμμετοχές, με την φανέλα της Πάρμα στην Serie A και την αμέσως επόμενη σκόραρε μόλις ένα γκολ, σε 29 συμμετοχές.

Εκτός όμως από το σκοράρισμα, πρόκειται για έναν παίκτη που συμμετέχει στην δημιουργία παιχνιδιού, ανοίγει χώρους, χρησιμοποιεί το σώμα του και κυρίως μοιράζει ασίστ. Τα τελευταία χρόνια μοιράζει περίπου πέντε ασίστ, ανά σεζόν και αν σκεφτούμε ότι πρόκειται για έναν υψηλόσωμό επιθετικό, ο αριθμός δεν είναι καθόλου μικρός.

 Η φετινή σεζόν

Φέτος βρίσκεται στην Τραμπζονσπόρ, παρέα με τον Σιώπη και τον Μπακασέτα και είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Βρίσκεται στην τρίτη θέση του πίνακα των σκόρερ και έχει βοηθήσει στα μέγιστα, ώστε η ομάδα του να βρίσκεται στην κορυφή. 14 γκολ στο πρωτάθλημα και τρείς ασίστ, σε 33 συμμετοχές. Όπως είναι λογικό, η φετινή του πορεία έχει δώσει ακόμη περισσότερη ψυχολογία στους Δανούς και ο Χιούλμαντ σίγουρα έχει ακόμη ένα όπλο στην φαρέτρα τους.