Τελευταία πρόβα πριν τα επίσημα για το Μεξικό

Μεξικό

Μεξικό: Ένα σκληρό παιχνίδι που έμεινε στο «μηδέν», με μία πεντάλεπτη διακοπή λόγω αντι-gay συνθήματος από τους οπαδούς του Μεξικού.

Χωρίς γκολ έληξε το φιλικό ανάμεσα στο Μεξικό και τον Ισημερινό. Τελευταίο φιλικό που έδιναν οι «Tri» πριν το CONCACAF Nations League και γι ακόμα ένα παιχνίδι δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Θα συνεχίσω να πιστώνω τα αρνητικά στον προπονητή, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την έλλειψη σχεδίου και χημείας που παρουσιάζει η ομάδα στα παιχνίδια της. Ήταν γενικά ένα σκληρό παιχνίδι, ιδιαιτέρως στο δεύτερο ημίχρονο, με το διαιτητή να βγάζει συνολικά 6 κίτρινες κάρτες.

Άτυχη στιγμή ο τραυματισμός του Χεσούς Κορόνα (δεξί εξτρέμ) που έγινε υποχρεωτική αλλαγή στο 28’. Το πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός θα φανεί, αφού δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση μέχρι τώρα.

Αξίζει να αναφερθεί πως το παιχνίδι διακόπηκε για περίπου 5 λεπτά λόγω αντι-gay συνθημάτων, βάσει του κανονισμού 3-βημάτων της FIFA. Αν οι φίλαθλοι δε σταματούσαν, δεύτερο βήμα θα ήταν η αποστολή των παικτών στα αποδυτήρια. Σε περίπτωση που συνεχίζανε να τραγουδούν τo συγκεκριμένo σύνθημα, τρίτο και τελευταίο βήμα θα ήταν η οριστική διακοπή του αγώνα. Στο παρελθόν, ο συγκεκραμένος «ψαλμός» έχει δημιουργήσει προβλήματα στο Μεξικό, υποχρεώνοντάς το να παίξει κεκλεισμένων των θυρών κάποιους αγώνες του.

Στην αποστολή του Μεξικού συμπεριλαμβανόταν (αν και δεν έπαιξε τελικά) ο Ντιέγκο Λαΐνες, ο οποίος ακούγεται ότι είναι ένας από τους μεταγραφικούς στόχους της Α.Ε.Κ..