Καλό το καράβι αλλά ο καπετάνιος…

Μεξικό

Μεξικό: Ο Αργεντίνος προπονητής που δεν το 'χει, τα προβλήματα της ομάδας και η επιμονή του να μην καλεί τον Τσικαρίτο!

Αναφέρομαι στην εθνική ομάδα του Μεξικό που, όπως φαίνεται, διοικείται από έναν προπονητή που απλώς δεν μπορεί. Γιατί δεν είναι να κερδίζεις την Ονδούρα και το Ελ Σαλβαδόρ αλλά το τι κάνεις με ομάδες ανταγωνιστικές που σε κοντράρουν. Ο “Τάτα” δυστυχώς δεν πείθει και φαίνεται πως θα οδηγήσει το καράβι της εθνικής στα βράχια.

Το Μεξικό συνεχίζει να δίνει φιλικά επί εδάφους των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτηση, και εχθές ηττήθηκε με 3-0 από την Ουρουγουάη. Δεν είναι ότι στα στατιστικά ήταν κατώτερο, ίσα ίσα, αν κάποιος δει μόνο τα νούμερα θα πιστέψει ότι οι δύο ομάδες ήταν ισάξιες και το αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Όποιος, όμως, είδε τον αγώνα, είδε ένα Μεξικό που του έλειπε η χημεία, το σχέδιο και η τακτική, τα τρία χαρακτηριστικά για τα οποία είναι υπεύθυνος ο προπονητής!

Προηγούμενο φιλικό, λίγες ημέρες πριν, ήταν εναντίον της Νιγηρίας, την οποία κέρδισε με 2-1. Σε ένα παιχνίδι που το Μεξικό ήταν πρωταγωνιστής και το σκορ θα έπρεπε να είχε ξεφύγει, με το ζόρι κέρδισε. Και ναι, μιλάμε για φιλικά που ο προπονητής δοκιμάζει παίκτες, συστήματα και συνδυασμούς αλλά όταν επιμένει σε συστήματα που δεν του έχουν βγει και του έχουν στοιχήσει σε επίσημους αγώνες, καταλαβαίνουμε ότι κάτι δεν πάει καλά.

Φάνηκε και από τα προκριματικά ότι υπάρχει κάποιο άλυτο πρόβλημα. Η ήττα από τον Καναδά και τις ΗΠΑ εκτός, η αδυναμία να κερδίσει τον Καναδά, τις ΗΠΑ και την Κόστα Ρίκα εντός. Τις ομάδες, δηλαδή, που ξεχωρίζουν στην ήπειρο και είναι είναι επιπέδου Μουντιάλ. Πώς λοιπόν θα καταφέρει να είναι ανταγωνιστικό το Μεξικό σε έναν δύσκολο όμιλο και να ελπίζει για το κάτι παραπάνω όταν δεν μπορεί να σιγουρέψει αποτελέσματα με ομάδες που είναι ναι μεν καλές αλλά κατώτερες από αυτές που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στο Κατάρ;

Όσο περισσότερο διαβάζω γι αυτήν την ομάδα και παρακολουθώ τους αγώνες της, τόσο οι ελπίδες πως θα περάσει από τον όμιλό της μειώνονται. Προσωπικά πιστεύω πως τη μεγαλύτερη ευθύνη τη φέρει ο προπονητής. Από τον αποκλεισμό του Τσικαρίτο μέχρι και τις λάθος επιλογές συστημάτων και σχεδιασμού της ομάδας. Μακάρι να κάνω λάθος και μέχρι τότε να έχει αλλάξει κάτι προς το καλύτερο αλλά εδώ και 3 χρόνια που είναι στην εθνική, περισσότερα τα αρνητικά παρά τα θετικά που έχει δείξει.