Τσεχία – Ελβετία 2-1 με κορυφαίο τον Βατσλίκ

Nations League

Η Τσεχία κέρδισε με 2-1 την Ελβετία στην πρεμιέρα του Nations League με κορυφαίο τον Βατσλίκ.

Σε ένα παιχνίδι που το τελικό σκορ δεν αντιπροσωπεύει την εικόνα των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, αφού πιθανότατα η ισοπαλία ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα, η Τσεχία επικράτησε με 2-1 της Ελβετίας στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Nations League.

Οι Ελβετοί μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι με δύο φάσεις στο πρώτο δεκάλεπτο. Μάλιστα στη δεύτερη ευκαιρία, ο Εμπολό βγήκε μόνος του απέναντι στον Βατσλίκ, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Ότι δεν κατάφερε η Ελβετία, το πέτυχε η Τσεχία στο 11ο λεπτό. Μετά από πλάγιο του Τσουφάλ, οι κεντρικοί αμυντικοί των φιλοξενούμενων αδράνησαν και ο Κούχτα εκμεταλλεύτηκε το λάθος τους, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Μάλιστα, στο 34′, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όμως το πλασέ του Γιάνκτο εξουδετερώθηκε από τον Ζόμερ.

Ένα λεπτό πριν συμπληρωθεί το 45λεπτο, ο Οκαφόρ ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους. Ο επιθετικός των Ελβετών κέρδισε τη μπάλα μετά από κόντρες και με όμορφο τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βατσλίκ.

Στο 2ο ημίχρονο, η Τσεχία είχε δοκάρι με τον Χλόζεκ στο 54′, ενώ κατάφερε να πάρει και πάλι το προβάδισμα μετά από αυτογκόλ του Σο, ο οποίος έβαλε λάθος το πόδι του στη σέντρα του Γιάνκτο. Η Ελβετία πίεσε στη συνέχεια, αλλά ο Βατσλίκ ήταν ανίκητος στις ευκαιρίες του Βιντμέρ και του Εμπολό.

Αποδόσεις κατάκτησης από το Pamestoixima.gr

Nations League: Η βαθμολογία του ομίλου

Τσεχία 3 (2-1)
Ισπανία 1 (1-1)
Πορτογαλία 1 (1-1)
Ελβετία 0 (1-2)