Εθνική Ελβετίας: Ο «Βενιαμίν» αναζητά την ευκαιρία

Εθνική Ελβετίας

Η Εθνική Ελβετίας διαθέτει έμπειρους παίκτες, αλλά και νέο αίμα. Ο μικρότερος όλων, Νοά Οκαφόρ, υπόσχεται πολλά γκολ στο μέλλον.

Ο Μουράτ Γιακίν ανακοίνωσε τους 26 παίκτες που θα στελεχώσουν την Εθνική Ελβετίας στα παιχνίδια του Nations League που θα γίνουν τον Ιούνιο. Ο μικρότερος σε ηλικία είναι ο Νοά Οκαφόρ και ελπίζει να πάρει την ευκαιρία, που θα τον καθιερώσει εν όψει του Μουντιάλ στο Κατάρ.

Η Εθνική Ελβετίας έχει μέλλον

Ο Νοά Οκαφόρ είναι 22 ετών και ανήκει στη Σάλτσμπουργκ. Φέτος έχει αγωνιστεί σε 34 παιχνίδια με τη φανέλα των πρωταθλητών Αυστρίας. Στις 14 από αυτές τις εμφανίσεις ήρθε από τον πάγκο. Ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να πετύχει 14 γκολ, όντας ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας, αλλά και να μοιράσει 11 ασίστ.

Σε επίπεδο εθνικής ομάδας έχει υπηρετήσει τη χώρα του από πολύ νωρίς αφού έχει συμμετοχές σε όλες τις μικρές εθνικές. Τον Ιούνιο του 2019, ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς του έδωσε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με την Εθνική Ελβετίας, σε ηλικία 19 ετών και 16 ημερών, όταν τον έβαλε σαν αλλαγή στην παράταση του αγώνα με την Αγγλία στο πλαίσιο του μικρού τελικού του Nations League. Συνολικά, σε τέσσερις εμφανίσεις έχει ένα γκολ και μια ασίστ.

Το μέλλον του διαγράφεται λαμπρό. Η χρηματιστηριακή του αξία αυτή τη στιγμή είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τους υπόλοιπους επιθετικούς της ομάδας. Αυτό σημαίνει αρκετά, δεδομένου ότι μπροστά του βρίσκονται παίκτες όπως ο ταλαντούχος Εμπολό, αλλά και οι έμπειροι Σεφέροβιτς και Γκαβράνοβιτς.

Αποδόσεις κατάκτησης από το Pamestoixima.gr