Τα πλάνα του Σκαλόνι για τον τελικό χωρίς τον Πάπου Γκόμεζ

Ο τεχνικός της Αργεντινής δοκίμασε σχήμα με τριάδα στην άμυνα, ενόψει του μεγάλου τελικού με τη Γαλλία.

Η Αργεντινή προετοιμάζεται πυρετωδώς για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής απέναντι στη Γαλλία, στον οποίο θα διεκδικήσει το τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας της.

Στην τελευταία προπόνηση έλαβαν κανονικά μέρος οι Μέσι και Ντε Πολ, αντίθετα με τον Πάπου Γκόμεζ που κατά πάσα πιθανότητα δε θα προλάβει τον τελικό λόγω προβλήματος στον αστράγαλο.

Στο κομμάτι της τακτικής, ο Λιονέλ Σκαλόνι δούλεψε αρχικά με τρεις στην άμυνα, κάτι που είδαμε και στον προημιτελικό απέναντι στην Ολλανδία. Στην συνέχεια χρησιμοποίησε και τον Άνχελ Ντι Μαρία σε σχηματισμό 4-4-2, με τον άσο της Γιουβέντους να αντικαθιστά τον Λισάντρο Μαρτίνεζ.

Σύμφωνα με την αργεντίνικη ιστοσελίδα “Tyc Sports”, οι πιθανοί σχηματισμοί για τον τελικό είναι οι εξής:

  • 5-3-2: Εμιλιάνο Μαρτίνεζ, Μολίνα, Ρομέρο, Οταμέντι, Λισάντρο Μαρτίνεζ, Ακούνια, Ντε Πολ, Φερνάντεζ, ΜακΆλιστερ, Μέσι, Άλβαρεζ
  • 4-4-2: Εμιλιάνο Μαρτίνεζ, Μολίνα (ή Μοντιέλ), Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια, Ντε Πολ, Φερνάντεζ, ΜακΆλιστερ, Ντι Μαρία, Μέσι, Άλβαρες
  • 4-3-3: Εμιλιάνο Μαρτίνεζ, Μολίνα (ή Μοντιέλ), Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια, Ντε Πολ, Φερνάντεζ, ΜακΆλιστερ, Μέσι, Άλβαρεζ, Ντι Μαρία (ή Παρέδες)