Αργεντινή: Με συνταγή Ολλανδίας για την δόξα

Αργεντινή: Με συνταγή Ολλανδίας για την δόξα

Με αλλαγές σε σχέση με τον ημιτελικό κόντρα στους Κροάτες αναμένεται να παραταχθεί η Αργεντινή στο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αλλαγές για την Αργεντινή και ενδεκάδα παρόμοια με αυτή του προημιτελικού απέναντι στους Ολλανδούς θα δούμε τη Κυριακή κόντρα στους Γάλλους.

Ο τεχνικός της «Αλμπισελέστε» Λιονέλ Σκαλόνι, πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει για μια ακόμη φορά στη φετινή διοργάνωση το 3-5-2, αφήνοντας στον πάγκο τον Ανχέλ Ντι Μαρία, ο οποίος όμως έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε.

Συγκεκριμένα, ο Εμιλιάνο «Ντίμπου» Μαρτίνες θα είναι κάτω από τα δοκάρια, με τους Ρομέρο – Οταμέντι – Λισάνδρο Μαρτίνες να είναι η τριάδα της άμυνας, ο Μολίνα θα κρατήσει τη θέση του στο δεξί άκρο, σε αντίθεση με τον Ταλιαφικό που θα μείνει στο πάγκο για τον Ακούνια, που θα επιστρέψει από τη τιμωρία του.

Στα χαφ οι Φερνάντες, Ντε Πολ και Μακ Άλιστερ θα προσπαθήσουν να δώσουν συνέχεια στις θετικές τους εμφανίσεις, ενώ παρτενέρ του αρχηγού Λιονέλ Μέσι θα είναι και πάλι ο Χούλιαν Άλβαρες.

Ο Μέσι αντιμετωπίζει πρόβλημα στον αριστερό μηρό από το πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Κροατία αλλά φαντάζει απίθανο να μην αγωνιστεί, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης του Άνχελ Ντι Μαρία.

Ο μεσοεπιθετικός της Γιουβέντους φαίνεται πως θα είναι η πρώτη επιλογή από τον πάγκο, όμως αν ο Σκαλόνι κάνει την έκπληξη και αγωνισθεί με τέσσερεις στη άμυνα, τότε ο Ντι Μαρία θα πάρει τη θέση του Λισάνδρο Μαρτίνες και θα αγωνισθεί στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Θέση διεκδικεί και ο Παρέδες, όμως αυτό και πάλι θα γίνει αν αγωνισθεί με τέσσερεις στην άμυνα ο Σκαλόνι, φέρνοντας τον Ντε Πολ στα άκρα. Αυτό έκανε και με την Κροατία, όμως αυτή ήταν μια σαφής προσπάθεια να «κλειδώσει» τα χαφ, κάτι που δύσκολα θα κάνει κόντρα στα δυνατά άκρα της Γαλλίας.

Ο Λαουτάρο Μαρτίνες δύσκολα θα πετάξει εκτός ενδεκάδας τον φορμαρισμένο Χούλιαν Άλβαρεζ, αφού ο Σκαλόνι θεωρεί πως ο νεαρός δημιουργεί καλύτερο δίδυμο με τον Μέσι.

Η Αργεντινή ψάχνει τη τρίτη κατάκτηση Μουντιάλ στην ιστορία της και θα έχει μαζί της 50.000 κόσμου στη Ντόχα τη Κυριακή (17:00 ώρα Ελλάδος).