Εκτός τελικού λόγω… Ντεσάν ο Μπενζεμά

Παρότι είναι έτοιμος και ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ο Καρίμ Μπενζεμά δε θα δώσει το "παρών" στον τελικό της Κυριακής απέναντι στην Αργεντινή.

Η Γαλλία ταλαιπωρήθηκε από πολλούς τραυματισμούς πριν την έναρξη αλλά και κατά τη διάρκεια του τουρνουά, χωρίς αυτό να την εμποδίσει από το να φτάσει στον τελικό για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Πιο ηχηρή απουσία ήταν αυτή του Μπενζεμά, λίγο πριν το ματς της πρεμιέρας κόντρα στην Αυστραλία, όμως ο 34χρονος στράικερ αυτή την στιγμή βρίσκεται στο 100% αγωνιστικής ετοιμότητας.

Παρότι μπορεί να αγωνιστεί κανονικά, καθώς είναι δηλωμένος και πήρε άδεια από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Μπενζεμά αποφάσισε να μείνει εκτός σύμφωνα με το Relevo. Ο λόγος; Μια δήλωση του προπονητή της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των “μπλε” ουσιαστικά είχε απορρίψει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει κάποιον από τους τραυματίες εφόσον επέστρεφαν.

«Προσέχω 24 παίκτες που έχω εδώ. Δεν με νοιάζει για εκείνους που δεν είναι όπως οι Κιμπεμπέ και Πογκμπά. Δεν πρόκειται να μιλήσω για πράγματα που δεν αφορούν την καθημερινότητά μου» απάντησε ο Ντεσάν σε σχετική ερώτηση.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε και μετά τη χθεσινή πρόκριση επί του Μαρόκου, ο 54χρονος τεχνικός είπε: «Πφφ… προτιμών να μην σου απαντήσω. Ελάτε, επόμενη ερώτηση». Προφανώς, ο Μπενζεμά ένιωσε ανεπιθύμητος μετά την πολύ “ωμή” παραδοχή του Γάλλου προπονητή ότι δεν σκοπεύει να επιστρατεύσει τον επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης.