Επίσημη καταγγελία στη FIFA από το Μαρόκο

Οι Μαροκινοί έχουν παράπονα για τη διαιτησία του Σέζαρ Ράμος στον ημιτελικό με τη Γαλλία, και υπέβαλαν καταγγελία στη FIFA για τις αποφάσεις του Μεξικανού.

Το Μαρόκο αποχαιρέτησε το Μουντιάλ μετά την ήττα με 2-0 από τη Γαλλία στα ημιτελικά, παρά το γεγονός ότι το πάλεψε. Ωστόσο, η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της χώρας δεν πρόκειται να αφήσει τα πράγματα έτσι, κάνοντας και επισήμως καταγγελία στη FIFA σχετικά με την αντιμετώπιση που είχε από τον διαιτητή της αναμέτρησης, Σέζαρ Ράμος. Η διαμαρτυρία των Μαροκινών έχει να κάνει με μία φάση στο 27′, όταν ο Ράμος αρνήθηκε πέναλτι στην αφρικανική ομάδα από μαρκάρισμα του Ερναντέζ, και αντ’ αυτού έδωσε επιθετικό φάουλ και κίτρινη κάρτα στον Μπουφάλ.

Σε ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, η FRMF αναφέρει πως:

«Η Βασιλική Μαροκινή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FRMF) διαμαρτυρήθηκε έντονα για τη διαιτησία του αγώνα Μαρόκου-Γαλλίας που διευθύνει ο κ. Σέζαρ Αρτούρο Ράμος. Για το σκοπό αυτό, η FRMF έστειλε επιστολή στο αρμόδιο όργανο με το οποίο επιστρέφει στις φάσεις όπου η διαιτησία στέρησε από την ομάδα του Μαρόκου δύο αδιαμφισβήτητα πέναλτι κατά τη γνώμη αρκετών ειδικών διαιτησίας. Η FRMF εξέφρασε επίσης τη μεγάλη της έκπληξη που το σύστημα VAR δεν αντέδρασε σε αυτές τις περιπτώσεις. Το FRMF υπενθυμίζει ότι δεν θα χάσει την ευκαιρία για να υπερασπιστεί και να διατηρήσει τα δικαιώματα των Εθνικών Ομάδων, υποστηρίζοντας τη δικαιοσύνη στη διαιτησία και καταγγέλλοντας αυτές τις διαιτητικές αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια αυτής της ημιτελικής αναμέτρησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου».