Συγχαρητήρια στην Αργεντινή αλλά και διαμαρτυρίες από τον Μόντριτς

Ο 37χρονος χαφ της Κροατίας στάθηκε στη δίκαιη πρόκριση της "Αλμπισελέστε", θεωρώντας όμως πως το πέναλτι που της δόθηκε ήταν ανύπαρκτο.

Δεν κατάφερε να προκριθεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά στον τελικό του Μουντιάλ η Κροατία, μετά το βαρύ 3-0 από την Αργεντινή στον πρώτο ημιτελικό. Ο αρχηγός της “Χρβάτσα”, Λούκα Μόντριτς, έδωσε τα εύσημα στην “Αλμπισελέστε” αλλά έκανε και παράπονα για τη διαιτησία, και ειδικά για τη φάση του πέναλτι, στις δηλώσεις του μετά το ματς.

«Δεν τα καταφέραμε. Τώρα, πρέπει να συνέλθουμε και να προσπαθήσουμε να νικήσουμε τον αγώνα για την τρίτη θέση. Είμαστε λυπημένοι, ελπίζαμε να παίξουμε έναν νέο τελικό. Δεν έγινε. Και τελικά, οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στην Αργεντινή», σχολίασε ο 37χρονος άσος και πρόσθεσε:

«Είχαμε ένα πολύ καλό Παγκόσμιο Κύπελλο και δεν είναι ποτέ τιμωρία να παίζεις για την εθνική ομάδα. Διακυβεύεται ένα χάλκινο μετάλλιο και πρέπει να προετοιμασθούμε, γιατί εάν το πάρουμε, θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Το πέναλτι ήταν μια καθοριστική στιγμή στο ματς. Μέχρι τότε, ήμασταν καλοί κι ελέγχαμε το παιχνίδι. Ο διαιτητής δεν μας έδωσε ένα κόρνερ και κατέληξε στην φάση του πέναλτι. Κατά την γνώμη μου, δεν υπάρχει ποινή. Ο Άλβαρεζ σούταρε, ο τερματοφύλακάς μας βγήκε μπροστά του και δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο διαιτητής κατελόγισε αυτό το πέναλτι. Όμως έτσι είναι, δεν μπορείς να αλλάξεις τα πράγματα. Δεν ξέρω εάν το Σάββατο, θα είναι το τελευταίο μου ματς με την εθνική. Τώρα δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για αυτό».