Ρεγκραγκί: “Λάθος να εστιάσουμε μόνο στον Εμπαπέ”

Στην προσοχή που οφείλουν να δείξουν οι παίκτες του σε όλη τη Γαλλία, και όχι μόνο στον Εμπαπέ, εστίασε ο προπονητής των Μαροκινών.

Έτσι σχτικά με το αυριανό παιχνίδι ενάντια στη Γαλλία δήλωσε: “Δεν πρόκειται να προσπαθήσω να δημιουργήσω κάποιο συγκεκριμένο τακτικό σχέδιο για να αντιμετωπίσω τον Κιλιάν. Η Γαλλία έχει και άλλους καλούς παίκτες. Ο Γκριεζμάν είναι στην κορυφή του παιχνιδιού του και παίζει καλά μεταξύ των γραμμών και ο Ουσμάν Ντεμπελέ είναι επίσης ένα τέλειο συμπλήρωμα του Μπαπέ στην άλλη πτέρυγα. Αν επικεντρωθούμε μόνο στον Μπαπέ, αυτό θα είναι λάθος. Είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές, με παίκτες παγκόσμιας κλάσης και θα προσπαθήσουν με ό,τι έχουν. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο τι μπορούμε να κάνουμε για να δημιουργήσουμε προβλήματα στη Γαλλία”.

Ενώ για τη “μονομαχία” της πλευράς μεταξύ Χακίμι – Εμπαπέ, οι οποίοι γνωρίζονται ως συμπαίκτες στην Παρί Σεν Ζερμέν ανέφερε: “Ο Ατσράφ ξέρει τον Μπαπέ καλύτερα από εμένα και προπονείται μαζί του σε καθημερινή βάση, επομένως είναι σε καλύτερη θέση από εμένα για να ξέρει πώς να αντιμετωπίζει τον Κιλιάν. Ο Χακίμι είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, οπότε θα είναι μια υπέροχη μονομαχία μεταξύ των δύο”.

Η μόνη “αμφιβολία” στη στελέχωση της ενδεκάδας του Μαρόκου έρχεται από το δίδυμο των στόπερ (Σαϊς και Αγκέρντ), για τους οποίους είπε: “Έχουμε μια εξαιρετική ιατρική ομάδα και έρχονται με καλά νέα. Αλλά θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή για να επιλέξουμε την ομάδα. Κανείς δεν έχει βγει ακόμα, αλλά κανείς δεν είναι μέσα”.

Ενώ όσον αφορά την τακτική προσέγγιση του ματς δήλωσε πως: “Τι ωφελεί το 70% της κατοχής αν πετύχεις μόνο μερικά σουτ στο τέρμα; Όλοι δουλεύουν, όλοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό με κάθε τρόπο και παίζουμε ένα συλλογικό παιχνίδι κάθε φορά με καλό πνεύμα, που για μένα είναι το παν στο ποδόσφαιρο. Όταν φτάνεις στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και δεν είσαι πεινασμένος, υπάρχει πρόβλημα. Δεν είναι όλοι τυχεροί που παίζουν σε αυτή τη φάση του τουρνουά. Η καλύτερη ομάδα εδώ, η Βραζιλία, έχει ήδη αποκλειστεί. Είμαστε μια πολύ φιλόδοξη ομάδα…πεινάμε. Αλλά δεν ξέρω αν θα είναι αρκετό… μπορεί να είναι. Έχουμε αυτοπεποίθηση και είμαστε αποφασισμένοι να ξαναγράψουμε τα βιβλία της ιστορίας. Ξέρω ότι δεν είμαστε τα φαβορί, αλλά έχουμε αυτοπεποίθηση. Μπορεί να πεις ότι είμαι τρελός, αλλά νομίζω ότι λίγη τρέλα είναι καλή”.

Να υπενθυμίσουμε πως το Μαρόκο έγινε η πρώτη αφρικανική χώρα που κατάφερε να φτάσει ως τα ημιτελικά ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου και έτσι αυτό της δίνει το δικαίωμα να ονειρεύεται για παραπέρα. Η συνέχεια αύριο το βράδυ…