Η FIFA ερευνά τα γεγονότα στο Σερβία – Ελβετία

Για παραβιάσεις του Πειθαρχικού της Κώδικα

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Βραζιλίας “O’ Globo”, η FIFA άρχισε έρευνα κατά της Σερβίας για πιθανή μη συμμόρφωση στα άρθρα 1, 13 και 16 του Πειθαρχικού Κώδικα της, που αφορούν, αντίστοιχα, σε «παραπτώματα παικτών», «διακρίσεις» και «τάξη και ασφάλεια στους αγώνες», για τα γεγονότα που είχαν συμβεί στην αναμέτρηση με την Ελβετία.

Προκλητικότητα υπήρξε και από την πλευρά των Ελβετών. Μετά το πρώτο γκολ ο Σακίρι, ο οποίος γεννήθηκε στο Κόσοβο, αλλά είναι πολιτογραφημένος Ελβετός, ζήτησε από το σερβικό κοινό να σωπάσει. Επίσης, όταν στο ματς ο Βλάχοβιτς έδωσε προσωρινά το προβάδισμα στη Σερβία έκανε την ίδια χειρονομία.

Μετά τον αγώνα, ο προπονητής της Σερβίας, Ντράγκαν Στοΐκοβιτς, κατηγορήθηκε για ρατσισμό εναντίον των Κοσοβάρων και των Αλβανών, επειδή είπε προσβλητικά λόγια εναντίον τους.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ελβετός διεθνής, Γκράνιτ Τζάκα, φόρεσε τη φανέλα του συμπαίκτη του, Αρντόν Γιασάρι, που φέρει το ίδιο όνομα με τον στρατιωτικό Αντέμ Γιασάρι, που σκοτώθηκε πολεμώντας για την ανεξαρτησία του Κοσόβου.