Χακίμι: “Γιατί επέλεξα το Μαρόκο από την Ισπανία”

Σε δηλώσεις του για τον αυριανό αγώνα Μαρόκο - Ισπανία, ο άσος των Μαροκινών Ασράφ Χακίμι, εξήγησε το γιατί επέλεξε το Μαρόκο έναντι της Ισπανίας.

Ο Ασράφ Χακίμι, θα είναι ένα από τα «πρόσωπα» του αυριανού (6/12, 17:00) αγώνα για τους «16» του Μουντιάλ, ανάμεσα στο Μαρόκο και την Ισπανία. Κι αυτό, γιατί εκτός από τις αδιαμφισβήτητες ποδοσφαιρικές ικανότητές του, ο Μαροκινός άσος, θα μπορούσε να παίζει για την… Ισπανία.

Ο 24χρονος άσος της Παρί Σεν Ζερμέν, ο οποίος καλύπτει τη δεξιά πτέρυγα, είναι γεννημένος στη Μαδρίτη, ενώ «μεγάλωσε» ποδοσφαιρικά στη Ρεάλ και αύριο, μαζί με τους Ζίγιες (σ.σ. εάν ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους), Αμραμπατ και Εν Νεσίρι, θα ηγηθεί της προσπάθειας των Μαροκινών, ν’ αποκλείσουν την «ρόχα» από την προημιτελική φάση της κορυφαίας διοργάνωσης.

Ευκαιρίας δοθείσης, ο ικανότατος αμυντικός, εξήγησε μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα «Marca», γιατί επέλεξε την εθνική Μαρόκου, ενώ θα μπορούσε να στελεχώνει την εθνική Ισπανίας: «Ναι, υπήρξαν στιγμές στα νιάτα μου. Υπήρχαν επαφές, πήγα να δοκιμασθώ και στην εθνική Ισπανίας, με τον Ντε λα Φουέντε. Πέρασα μερικές ημέρες εκεί και είδα ότι δεν ήταν το κατάλληλο μέρος για εμένα, δεν ένιωθα σαν στο σπίτι μου. Δεν οφειλόταν σε κάτι συγκεκριμένο, αλλά λόγω αυτού που ένιωθα, γιατί δεν ήταν αυτό που είχα μάθει και ζούσα στο σπίτι, δηλαδή την αραβική κουλτούρα, το γεγονός ότι είμαι Μαροκινός. Ήθελα να είμαι εδώ».