Βέλγιο: Θα αποσυρθεί από την εθνική ο Αζάρ;

Σύμφωνα με βελγικά μέσα, ο Εντέν Αζάρ σκέφτεται να μην ξαναγωνιστεί με την εθνική του ομάδα.

Η εθνική Βελγίου απέτυχε παταγωδώς στο Μουντιάλ του Κατάρ, καθώς σε έναν όμιλο που θεωρούνταν μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση, κατέληξε να μην καταφέρει καν να προκριθεί. Μετά τη δύσκολη (και άδικη) νίκη με 1-0 επί του Καναδά, ακολούθησαν η ήττα με 2-0 από το Μαρόκο και η λευκή ισοπαλία με την Κροατία για να την αφήσουν εκτός συνέχειας.

Η αποκαλούμενη “χρυσή γενιά” του Βελγίου φτάνει στο τέλος της, ενώ κι η αποχώρηση του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ από τον πάγκο της ομάδας δείχνει τη διάθεση για αλλαγή πλεύσης στο στρατόπεδο των “κόκκινων διαβόλων”. Ένα από τα σημαντικότερα μέλη αυτής της “χρυσής γενιάς”, ο Εντέν Αζάρ, σκέφτεται να αποσυρθεί από την εθνική ομάδα.

Στα 31 του χρόνια, ο Αζάρ έχει καταγράψει 126 συμμετοχές με το Βέλγιο, με απολογισμό 33 γκολ και 36 ασίστ. Η απόδοσή του έχει πέσει δραματικά και το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ ήταν μια διοργάνωση που μάλλον θα θέλει να αφήσει πίσω.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του βελγικού hln, ο Αζάρ δεν βιάζεται να πάρει αποφάσεις, ωστόσο σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να σταματήσει από την εθνική.