Κόστα Ρίκα – Γερμανία 2-4: «Πικρή» νίκη για τα «πάντσερ»

Νίκη δίχως αντίκρισμα πέτυχε η Γερμανία που επικράτησε με 4-2 της Κόστα Ρίκα για την τελευταία αγωνιστική του 5ου ομίλου.

Ακόμη ένας αποκλεισμός από τη φάση των ομίλων είναι γεγονός για τη Γερμανία. Το σύνολο του Χάνσι Φλικ επικράτησε με 4-2 της Κόστα Ρίκα, ωστόσο η νίκη της Ιαπωνίας επί της Ισπανίας με 2-1 έθεσε τα «πάντσερ» εκτός φάσης των «16» για δεύτερο σερί Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το ματς

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Γερμανία. Στο πρώτο δεκάλεπτο (10′) ο Γκνάμπρι με κεφαλιά έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Τα «πάντσερ» είχαν τον πλήρη έλεγχο του ρυθμού του αγώνα δημιουργώντας ουκ ολίγες φάσεις μπροστά από τα καρέ του Κέιλορ Νάβας. Λίγο πριν το ημίχρονο η Κόστα Ρίκα έφτασε μία «ανάσα» από το 1-1 αλλά ο Νόιερ ήταν εκεί για να κρατήσει «ζωντανή» την ομάδα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό άλλαξε άρδην. Στα πρώτα λεπτά αυτού ο Τεχέδα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Είκοσι λεπτά πριν από το τέλος η Κόστα Ρίκα προηγήθηκε στο σκορ! Ο Βάργκας εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Νόιερ κάνοντας το 2-1. Οι παίκτες του Φλικ δεν τα παράτησαν και έφεραν τούμπα το παιχνίδι. Ο Κάι Χάβερτς σκόραρε δύο φορές. Μία στο 73′ και άλλη μία στο 85′ βάζοντας την Γερμανία «οδηγό» στην αναμέτρηση. Στο 90′ ο Φούλκρουγκ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Η ταυτότητα του αγώνα

Κόστα Ρίκα – Γερμανία 2-4

Σκόρερ:Τεχέδα 58′, Νόιερ (αυτογκόλ) 70’/ Γκνάμπρι 10′ , Χάβερτζ 73′ , 85′ , Φούλκρουγκ 90′

Κίτρινες: Ντουάρτε 77′

Διαιτητής: Φραπάρτ (Γαλλία)

Κόστα Ρίκα (5-4-1, Σουάρες) Νάβας – Φούλερ (74′ Μπένετ), Ντουάρτε, Γουότσον, Βάργκας, Οβιέδο (90’+3′ Κοντρέρας) – Αγκιλέρα (46’ Σάλας), Μπόρζες, Τεχέδα (90’+3′ Γουίλσον), Κάμπελ – Βενεγκας (74′ Ματαρίτα)

Γερμανία (4-2-3-1, Φλικ): Νόιερ – Κίμιχ, Ζίλε (90’+3′ Γκίντερ), Ρίντιγκερ, Ράουμ (66′ Γκέτσε) – Γκορέτσκα (46’ Κλόστερμαν), Γκιντιγκάν (55′ Φιλκρουγκ)- Γκνάμπρι, Μουσιάλα, Σανέ – Μίλερ (66′ Χάβερτς)