Αρνητικό ρεκόρ προ των πυλών

Η Γερμανία θέλει πάση θυσία νίκη απέναντι στην Κόστα Ρίκα, όχι μόνο για να μείνει ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης, αλλά και για να αποφύγει ένα αρνητικό ρεκόρ

Γερμανία κατάφερε να μείνει μέσα στο κόλπο της πρόκρισης στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου, με την ισοπαλία που κατάφερε να πάρει στο τέλος κόντρα στην Ισπανία.

Πλέον η ομάδα του Φλικ θέλει μόνο νίκη στην αναμέτρηση με την Κόστα Ρίκα για να αν φυσικά θέλει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Άλλωστε πλέον δε κρίνεται αποκλειστικά από την νίκη τους, αφού με μεγάλο ενδιαφέρον θα περιμένουν και την αναμέτρηση της Ισπανίας με την Ιαπωνία.

Πέρα όμως από την πρόκριση η νίκη είναι απαραίτητη, διότι σε περίπτωση που δεν κερδίσει, θα έχει ολοκληρώσει (και αποχαιρετήσει) τη διοργάνωση χωρίς να έχει κερδίσει παιχνίδι στη φετινή διοργάνωση, πράγμα που θα έχει συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Να σημειωθεί πως από το 2014, όταν και κατέκτησε το τρόπαιο, έχει κάνει μόλις μία νίκη στα Μουντιάλ που ακολούθησαν και συγκεκριμένα κόντρα στη Σουηδιά το 2018 (2-1).