Με παρουσία 90 οργανωμένων απέναντι στο Μεξικό, αναμένονται περισσότεροι κόντρα στην Πολωνία

Η ανάγκη της νίκης κόντρα στους Μεξικανούς ήταν μεγάλη και ο κόσμος της Αργεντινής, συσπειρώθηκε.

Τι συμβαίνει όταν ενώνονται οι οργανωμένοι οπαδοί των διαφορετικών αργεντίνικων συλλόγων; Πανζουρλισμός! Έστω κι αυτοί, είναι μόνο… 90!

Η ήττα της πρεμιέρας από τη Σαουδική Αραβία, μετέτρεψε το παιχνίδι απέναντι στο Μεξικό σε πρόωρο τελικό για την Αργεντινή. Έτσι, οι οπαδοί της Αργεντινής, συσπειρώθηκαν για το καλό της Εθνικής.

Μέλη της δεύτερης γραμμής της «La Doce» της Μπόκα Τζούνιορς, εκπρόσωποι των Νουέβα Σικάγο, Μπελγκράνο και Αρχεντίνος Τζούνιορς είναι ήδη στη Ντόχα, συνθέτοντας την κερκίδα της Εθνικής Αργεντινής, ενώ υποστηρικτές της Βελές είναι ήδη στον δρόμο για το Κατάρ.

Οι υποστηρικτές της είχαν κατακλύσει από νωρίς τους δρόμους της Ντόχα τραγουδώντας μέχρι να πάρουν τις θέσεις τους στην κερκίδα του σταδίου «Lusail».

Μάλιστα ενωμένοι, στην «αλμπισελέστε» κερκίδα, ήταν οργανωμένοι οπαδοί από συνδέσμους διαφορετικών ομάδων της χώρας μαζί με κάποιους εκ των επικεφαλής.

Η σημαία των «Leopardi» ανακοίνωσε την άφιξη της δεύτερης γραμμής της «La Doce» της Μπόκα Τζούνιορς.

Αργότερα, εκείνη από το από τους «Las Antenas» εμφανίστηκε με ένα φόρο τιμής στον νεκρό αρχηγό τους (capo), Άλντο Μπαράλντα, γεγονός που κατέστησε σαφές ότι είναι παρόντες κι εκπρόσωποι του συνδέσμου του Νουέβα Σικάγο.

Μετά από λίγο, μόλις η κάμερα ξεκίνησε να δείχνει τις κερκίδες του σταδίου «παρέλασαν» σε όλο τον κόσμο σημαίες και διακριτικά των Βελές, Ουρακάν, Αρχεντίνος Τζούνιορς, Ράσινγκ. Παρών ήταν και ο επικεφαλής του Μπελγκράνο.

Το τρίποντο ήρθε και πλέον τα φώτα πέφτουν στην Πολωνία. Πολύ κρίσιμο ματς και αυτό και αναμένονται ακόμα περισσότεροι! Για παράδειγμα όλη η πρώτη γραμμή των «La Pandilla de Liniers» της Βελές αναχώρησαν το πρωί της Δευτέρας (28/11) με προορισμό το εμιράτο της Μέσης Ανατολής. Τα μέλη του πόζαραν χαρούμενα στην αίθουσα αναχωρήσεων Ezeiza του αεροδρομίου, ανάμεσά τους και ο Raulo Ciminelli, ο επικεφαλής του γκρουπ.

Αυτό που διαδίδεται ως το πιθανότερο σενάριο θέλει την Αργεντίνικη Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να στέλνει οργανωμένα γκρουπ Barrra Bravas (ultras group από διάφορους συλλόγους της Αργεντινής) στον αγώνα Πολωνία – Αργεντινή για να φτιάξει την ατμόσφαιρα στο γήπεδο και να βοηθήσει την «αλμπισελέστε» να κερδίσει την πολωνική ομάδα.