Βαρύ το κλίμα στο στρατόπεδο της Γερμανίας

Η ήττα από την Ιαπωνία στην πρεμιέρα "χτύπησε το καμπανάκι" για τη "νασιοναλμάνσαφτ".

Για δεύτερο διαδοχικό Παγκόσμιο Κύπελλο, η Γερμανία ξεκίνησε “με το αριστερό” και συγκεκριμένα με ήττα από την αρκετά υποδεέστερη ποιοτικά Ιαπωνία. Με το παιχνίδι απέναντι στην Ισπανία να ακολουθεί, οι Γερμανοί κινδυνεύουν να μείνουν εκτός συνέχειας από τη φάση των ομίλων, κάτι που θα συνέβαινε για δεύτερο σερί Μουντιάλ και θα αποτελούσε τεράστια αποτυχία.

Για την ήττα από την Ιαπωνία ο θρυλικός μέσος με συμμετοχή σε πέντε διαφορετικά Παγκόσμια Κύπελλα, Λόταρ Ματέους, δήλωσε: «Πριν το ματς μπήκαν λάθος προτεραιότητες στην ομάδα. Έγινε πολύς λόγος για το περιβραχιόνιο με το one love και το ματς πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Αν παίζει με την Ισπανία όπως στο β’ μέρος με την Ιαπωνία δεν έχουμε τύχη».

Πάντως οι άνθρωποι της ομάδας είναι διατεθειμένοι να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση διορθώνοντας τα λάθη που έκαναν στην πρεμιέρα.

«Άλλο παιχνίδι με την Ιαπωνία» λέει με νόημα ο τερματοφύλακας Νόιερ, ενώ ο Τόμας Μίλερ επικεντρώνεται στο β’ μέρος: «Δεν πρέπει να επαναλάβουμε το δεύτερο ημίχρονο με την Ιαπωνία».