Κατάρ: Σύνθημα νίκης από τον προπονητή

Σύνθημα νίκης έδωσε ο προπονητής του Κατάρ ενόψει του αυριανού "τελικού" εναντίον της Σενεγάλης.

Το Κατάρ θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο, όπως δήλωσε ο τεχνικός των διοργανωτών ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με τη Σενεγάλη, η οποία αναμένεται να καθορίσει την πορεία τους στη συνέχεια του τουρνουά. Οι πρωταθλητές Ασίας ελπίζουν ότι θα αποφύγουν να γίνουν μόλις οι δεύτεροι «οικοδεσπότες» Παγκοσμίου Κυπέλλου που αποκλείονται στον πρώτο γύρο της τελικής φάσης, μετά τη Νότια Αφρική το 2010.

Στη συνέχεια δήλωσε: “Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να παίξουμε ελεύθερα και χωρίς πίεση και να είμαστε καλύτεροι απ’ ό,τι συνέβη στο πρώτο παιχνίδι, αυτή η ομάδα έχει κάτι να αποδείξει. Τα παιχνίδια ελέγχονται από πολλούς παράγοντες, αλλά το πιο σημαντικό είναι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο εάν δεν δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου, θα τιμωρηθείς”.

Ο Σάντσεθ, ο οποίος στις 13 Δεκεμβρίου θα γιορτάσει τα 47α γενέθλιά του, άφησε να εννοηθεί ότι δεν περιμένει άλλη μια απογοητευτική εμφάνιση, όπως αυτή με τον Ισημερινό, και εξέφρασε την επιθυμία η ομάδα του να παίξει με τη συνήθη προσωπικότητά της και να κάνει περισσότερα πράγματα. «Συναισθηματικά, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα και η αντιμετώπιση του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι εντελώς διαφορετική. Ελπίζω ότι η εμφάνιση θα είναι ανταγωνιστική κόντρα στη Σενεγάλη» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι το Κατάρ ηττήθηκε 2-0 από τον Ισημερινό στο εναρκτήριο παιχνίδι της διοργάνωσης, μετά από μια απογοητευτική εμφάνιση, με αποτέλεσμα πολλοί φίλαθλοι να αποχωρήσουν από το γήπεδο 20 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.