Αγγλία – Ιράν 6-2: Επιβλητική πρεμιέρα για τους Άγγλους

Με το επιβλητικό 6-2 συνέτριψε το Ιράν η Αγγλία, δείχνοντας τις διαθέσεις της ενόψει της συνέχειας.

Σε… περίπατο μετέτρεψε η Αγγλία τον πρώτο αγώνα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Η ομάδα του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ επιβλήθηκε πολύ εύκολα του Ιράν με 6-2 στο «Khalifa International Stadium» του Αλ Ραγιάν, στο πλαίσιο του Β΄ ομίλου, και έδειξε από νωρίς ότι πήγε στο Μουντιάλ 2022 με στόχο να πρωταγωνιστήσει.

Το ματς

Η Αγγλία μπήκε με ορμή στο πρώτο δεκάλεπτο. Είχε την κατοχή και προσπαθούσε να δημιουργήσει, ενώ στο 3′ διαμαρτυρήθηκε και για πέναλτι σε μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή του Μαγκουάιρ με τον Βραζιλιάνο ρέφερι, Ραφαέλ Κλάους να δείχνει «παίζετε».

Ο τραυματισμός του γκολκίπερ του Ιράν, Μπέιρανβαντ και η διακοπή χάλασε τον ρυθμό του ματς με την Αγγλία, ωστόσο, να παραμένει στο προσκήνιο και με κατοχή 73% να προσπαθεί να απειλήσει. Στο 27′ το σουτ του Σάκα δεν είχε ευτυχή κατάληξη, ενώ στο 30′ ο Μάουντ με σουτ στη κίνηση έπειτα από σέντρα του Σάκα έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.

Και στο 32′ τα «λιοντάρια» είχαν τη μεγαλύτερη τους ευκαιρία στο ματς με την μπάλα σε κεφαλιά του Μαγκουάιρ έπειτα από κόρνερ του Τρίπιερ, να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι.

Το γκολ φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου και έτσι έγινε… Στο 35′ η Αγγλία κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Σο σέντραρε ωραία από αριστερά, ο Μπέλιγχαμ με εξαιρετικό άλμα πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Ιρανών κάνοντας το 1-0.

Η Αγγλία προηγούταν δικαίως για να έρθει στο 44′ το δεύτερο γκολ στο 43′ με υπέροχο σουτ του Σάκα, με τα «λιοντάρια» να κάνουν πάρτι φθάνοντας και σε 3ο γκολ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45+1′) με τον Ραχίμ Στέρλινγκ.

Στο 45+11′ το Ιράν είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο ματς που ξεκίνησε από τα πόδια του Χατζισαφί με τον Ταρεμί να εκτελεί ψηλά άουτ. Τα «λιοντάρια» είχαν απλοποιήσει, πλέον, την κατάσταση απέναντι στο Ιράν που δεν είχε τελική και περίμεναν το τελευταίο σφύριγμα του Βραζιλιάνου ρέφερι.

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο και οι Άγγλοι πέτυχαν άλλα τρία τέρματα και συγκεκριμένα στο 62’ ο Σάκα πήρε την μπάλα από τον Στέρλινγκ και με ωραίο σουτ έκανε το 4-0 για την Αγγλία που ήταν ασταμάτητη. Στο 65’ το Ιράν μείωσε με τον Ταρεμί, ο οποίος κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας και με υπέροχο τελείωμα έγραψε το 4-1.

Οι Άγγλοι όμως πέτυχαν άλλα δύο γκολ, το πρώτο με τον νεοεισελθών Ράσφορντ στο 72’ και το δεύτερο με τον επίσης ερχόμενο από τον πάγκο Γκρίλις στο 90.

Το Ιράν παρότι έχανε με 6-1 δεν το έβαζε κάτω… Έψαχνε ένα δεύτερο γκολ και είχε δοκάρι στο 90+8′ με τον Αζμούν σε τετ α τετ με τον Πίκφορντ, να σουτάρει και η μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι.

Και στο 90+12′ το Ιράν κατάφερε με πέναλτι που κέρδισε ο Ταρεμί σε τράβηγμα από τον Στόουνς και εκτέλεσε ο ίδιος να κάνει το 6-2.

Η ταυτότητα του αγώνα

Αγγλία – Ιράν 6-2

Σκόρερ: 35’ Μπέλιγχαμ, 43’ και 62’ Σάκα, 45+1’ Στέρλινγκ, 71’ Ράσφορντ, 90’ Γκρίλις / 65’ και 90’+13’ Ταρεμί

Κίτρινες: – / Γιάχανμπακς, Πουραλιγκάνι

Διαιτητής: Κλάους (Βραζιλία)

Αγγλία (4-2-3-1, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ –  Στόουνς, Σο , Μαγκουάιρ (71′ λ.τρ. Ντάιερ), Τρίπιερ –  Μπέλινγχαμ, Ράις – Μάουντ (71′ Φόντεν), Στέρλινγκ (71′ Γκρίλις), Σάκα (71′ Ράσφορντ) – Κέιν (75′ Κ. Γουίλσον).

Ιράν (4-3-3,  Κάρλος Κεϊρόζ): Μπέιρανβαντ (19′ λ.τρ. Χοσέινι) – Χοσεϊνί, Τσέσμι (46′ Γκολιζαντέ), Μοχαμάντι (63′ Τοραμπί) , Μοχαράμι – Καρίμι (46′ Κανανί), Νουρολάχι (77′ Αζμούν), Χατζισαφί – Πουραλιγκάνι, Γιάχανμπακς (46′ Εζατολάχι), Ταρεμί.