Αργεντινή: Δύο αλλαγές της τελευταίας στιγμής στην 26αδα

Αργεντινή Κορέα Αλμάδα

Με αλλαγές της τελευταίας στιγμής, λόγω τραυματισμών, ολοκλήρωσε τη προετοιμασία της για το Μουντιάλ η Αργεντινή.

Με δύο διαφοροποιήσεις στο ρόστερ της θα αγωνιστεί στα γήπεδα του Κατάρ η Αργεντινή, έπειτα από απόφαση του Λιονέλ Σκαλόνι.

Μετά από τη φιλική νίκη με 5-0 κόντρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο προπονητής της «Αλμπισελέστε» είχε δηλώσει πως ορισμένοι ποδοσφαιριστές δεν βρίσκονταν στη φυσική κατάσταση που νόμιζαν και πως η συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν αμφίβολη.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μιλούσε συγκεκριμένα για τους Νίκολας Γκονζάλες της Φιορεντίνα και τον Χοακίν Κορέα της Ίντερ, καθώς αμφότεροι αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών πριν τις κλήσεις τους.

Κανένας από τους δύο δεν θα εκπροσωπήσει την Αργεντινή στο Κατάρ, εν τέλει, αφού ο Σκαλόνι πήρε την απόφαση να τους αφήσει εκτός, κάνοντας χρήση του δικαιώματος των ελεύθερων αλλαγών μέχρι και μία ημέρα πριν το εναρκτήριο παιχνίδι.

Τη γαλανόλευκη φανέλα θα φορέσει τελικά ο Ανχέλ Κορέα, με τον μεσοεπιθετικό της Ατλέτικο Μαδρίτης να μένει στο νήμα εκτός των αρχικών κλήσεων, ενώ το δεύτερο κενό θα καλύψει ο Τιάγκο Αλμάδα, με τον 21χρονο μεσοεπιθετικό της Ατλάντα Γιουνάιτεντ να κάνει ντεμπούτο με την Αργεντινή σε μεγάλη διοργάνωση.

«Η αλήθεια είναι ότι αυτή η κλήση με ξάφνιασε γιατί με έπιασε στο Ροζάριο να απολαμβάνω τον ελεύθερο χρόνο με την οικογένειά μου», είπε ο Κορέα. «Γι’ αυτό θα πάω στο Κατάρ με ένα μεγάλο όνειρο».

«Μίλησα με τον Τιάγκο Αλμάδα και είναι πολύ χαρούμενος. Είναι μια μεγάλη χαρά, μια ανταμοιβή για όλη τη δουλειά που έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια και θα την απολαύσω στο έπακρο».

Δηλώσεις για την κλήση έκανε και ο Τιάγκο Αλμάδα:

«Είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου για μένα και την οικογένειά μου. Είναι αυτό για το οποίο παλεύουμε, που ζούμε μέρα με τη μέρα, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος».

«Επιτρέψτε μου να στείλω έναν χαιρετισμό στον Τούκου (Χοακίν Κορέα), ο οποίος περνάει μια δύσκολη περίοδο. Δεν το εύχομαι σε κανέναν, γίνε καλύτερα σύντομα!».

Μάλιστα, οι δύο παίκτες βρίσκονται ήδη στο Κατάρ, ενώ προ ολίγων ημερών έκαναν μαζί προπονήσεις.

Στους (Χοακίν) Κορέα και Γκονζάλες επιτράπηκε από την ομοσπονδία να παραμείνουν στο ξενοδοχείο με την ομάδα, όχι όμως και από τη διοργανώτρια αρχή, και άρα θα πρέπει να αποχωρήσουν από το αργεντίνικο καμπ.