Ξεκάθαρα φαβορί, χαμός στην ουρά

προγνωστικά Μουντιάλ

Με τους δύο τελευταίους ομίλους ο Psyradios ολοκληρώνει τα προγνωστικά Μουντιάλ του για τα μακροχρόνια ομίλων.

Χαιρετώ άπαντες μουντιαλικά εθισμένους και μη. Επανάληψη του 2018 στη Ρωσία κατά τα ¾ του έχουμε στον 7ο όμιλο, αφού φέτος αντί της Κόστα Ρίκα συμμετέχει το Καμερούν . Με αυτόν αλλά και τον 8ο θα ασχοληθούμε σήμερα στα προγνωστικά Μουντιάλ, για να κλείσουμε αυτή την ειδική σειρά στοχευμένων επιλογών για κάθε γκρουπ,  πριν περάσουμε αύριο στον πανηγυρικό επίλογο των γενικών μακροχρόνιων επιλογών μας για το Παγκόσμιο.

Βραζιλία το ακλόνητο φαβορί

Από το 1982 και μετά οι Βραζιλιάνοι περνούν το εμπόδιο της φάσης των ομίλων ως πρώτοι. Κακά τα ψέματα και φέτος αυτό προβλέπω να γίνεται, αφού συνολικά είναι το απόλυτο φαβορί της διοργάνωσης, αλλά και αγωνιστικά απέναντι στους τρεις αντιπάλους τους υπερέχουν αισθητά. Αυτή η έκδοση της «Σελεσάο» είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα, με τον Νέιμαρ σε καταπληκτική  φόρμα, τον Βινίσιους πλέον ώριμο και έτοιμο  για αυτό το επίπεδο, με μια μεσαία γραμμή που βγάζει το ψωμί της στα κορυφαία κλαμπ της Αγγλίας.

Μέσα από τα παιχνίδια του ομίλου θα ψάξουν να βρουν ρυθμό ως ομάδα, για τα σημαντικά ματς που ακολουθούν. Δύσκολα μπορώ να εντοπίσω αδυναμίες σε αυτό το σύνολο, μόνο η ατομική νοοτροπία των παικτών της μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη στο δρόμο για τη κατάκτηση  του τροπαίου. Πολύ κομβικό το ξεκίνημα απέναντι στους Σέρβους, ακολουθεί το Καμερούν και μετά η Ελβετία. Με Βινίσιους και Νέιμαρ στα άκρα και με τον ίδιο να έχει εξελίξει το παιχνίδι του μετά τη μεταγραφή στην Άρσεναλ,  ο Γκαμπριέλ Χεζούς θα είναι αυτός που καλείται να τελειώνει τις φάσεις για τους Βραζιλιάνους. Τον γουστάρω, θα τον στηρίξω και πληρώνει και καλά ως πρώτος σκόρερ για την ομάδα του.

Μάχη για τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε Σερβία και Ελβετία

Και σε αυτόν το γκρουπ η δεύτερη θέση δεν έχει ξεκάθαρο φαβορί. Οι Ελβετοί δείχνουν να έχουν το προβάδισμα καθώς η εμπειρία τους από προκρίσεις είναι δεδομένη, ως μια εκ των τριών  ευρωπαϊκών ομάδων (Βέλγιο, Γαλλία οι άλλες δύο) που στα τελευταία  πέντε μεγάλα τουρνουά ξεπερνούν το εμπόδιο της πρώτης φάσης. Με υγιή τον Γιαν Ζόμερ στο τέρμα και με ποιοτικούς παίκτες σε όλες τις γραμμές το μικρό ποδοσφαιρικό έθνος των Ελβετών τιμάται ως δεύτερο φαβορί. Λογικά το τελευταίο ματς απέναντι στους Σέρβους θα δώσει και το δεύτερο εισιτήριο, χωρίς να αποκλείω και την έκπληξη από Αφρική μεριά που ονομάζεται Καμερούν.

Οι Σέρβοι  ξεκινούν απέναντι στους Βραζιλιάνους, ακολουθεί το Καμερούν και κλείνουν εναντίων των Ελβετών. Πολλά ποδοσφαιρικά βήματα προς τα εμπρός έχουν γίνει μετά τη 3η θέση και τον αποκλεισμό στα γήπεδα της Ρωσίας το 2018. Πλέον διαθέτει μια επιθετική γραμμή με Μίτροβιτς  και Βλάχοβιτς, η οποία μπορεί να εκθέσει κάθε αντίπαλη άμυνα, ενώ ο μαέστρος Κόστιτς ορμώμενος από τα άκρα είναι ιδανικός για να ταΐσει τους επιθετικούς της ομάδας του. Το να σκοράρει λοιπόν η Σερβία τουλάχιστον 4 γκολ στη πρώτη 3αδα των αγώνων τιμάται άνω του διπλασιασμού και θα μπει στο παιχνίδι μου.

Ερωτηματικό ο ρόλος του Καμερούν στον όμιλο

Ο Τσούπο Μότινγκ δείχνει ασταμάτητος αυτό το διάστημα σκοράροντας συνεχώς με τη Μπάγερν και μπορεί να δείξει το δρόμο για το αφρικανικό έθνος. Το θέμα είναι όμως, ότι στη Μπάγερν συνήθως τελειώνει τις φάσεις, γιατί πολύ απλά η δημιουργία τους έρχεται από κορυφαίους παίκτες που η εθνική του ομάδα  δεν διαθέτει. Μπορεί μεσοεπιθετικά να διαθέτει εξαιρετικές μονάδες, η άμυνά της όμως αποτελείται από παίκτες που δεν έχουν τις απαραίτητες εικόνες ή ικανότητες να σταματήσουν επιθετικούς όπως τον Χεζούς ή τους Βλάχοβιτς και Μίτροβιτς, οπότε αναζητείται στην ουσία μια υπέρβαση για να βρεθεί στον επόμενο γύρο. Ξεκίνα με Ελβετία Και τελειώνει με Βραζιλία, θαρρώ ότι θα το παλέψει  αλλά δεν θα αποφύγει  τελικά τη 4η θέση σε αυτό το γκρουπ.

Boost νίκης και τα κέρδη σου πολλαπλασιάζονται στο Pamestoixima.gr!

Ο πιο αμφίρροπος όμιλος του Τουρνουά.

Και ενώ όλες αυτές τις μέρες η πρωτιά σε κάθε γκρουπ μου βγήκε αβίαστα, στον 8ο απλά σηκώνω τα χέρια ψηλά. Πολλά ναι μεν αλλά και για τις τέσσερις ομάδες εδώ καθιστώντας τις προβλέψεις τις πλέον δύσκολες. Πορτογαλία, Ουρουγουάη, Νότιος Κορέα και Γκάνα θα μονομαχήσουν για δύο θέσεις και πραγματικά θεωρώ ότι όλες τους είναι ικανές για το καλύτερο αλλά και το χειρότερο.

Η τακτική του Σάντος θα καθορίσει τη πορεία της Πορτογαλίας

Οι Ίβηρες αποχαιρετούν τον ηγέτη  τους Ρονάλντο, έχουν τρομερή φουρνιά μεσοεπιθετικών και φορ, αλλά και ένα στρατηγό στο πάγκο. Ξέρουμε όλοι ποιος είναι ο Σάντος, το θέμα είναι ότι έχει αλλάξει άρδην η επάνδρωση της εθνικής με παιχταράδες τύπου Μπρούνο Φερνάντεζ, Φέλιξ, Λεάο, παίκτες που βγάζουν 15 -20 φάσεις σε κάθε ματς. Αν ο Σάντος λοιπόν αφήσει την ομάδα να παίξει πιο επιθετικά και ελεύθερη τακτικά, με μπροστάρη τον Κριστιάνο μπορεί να φτάσει μακριά, βοηθούν και οι διασταυρώσεις μετέπειτα. Το θέμα είναι αν ο Ρονάλντο βάλει το εγώ του πίσω από αυτό της ομάδας. Θα φανεί.

Η έμπειρη Ουρουγουάη και η έτοιμη Ν. Κορέα

Η Ουρουγουάη πάντα κατεβάζει εξαιρετικές ομάδες, πάντα είναι ένα κρυφό φαβορί, σε αυτό το τουρνουά μάλιστα αποχαιρετά και η ίδια δύο τεράστιες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες. Το πρόγραμμα  της στον όμιλο ξεκινά με τους Κορεάτες, και ακολουθεί  η Πορτογαλία. Εάν τα γηρατειά αποφασίσουν να κάνουν ένα καλό τουρνουά τότε μπορεί να περάσει άνετα. Η άμυνα της εγγύηση, και με τον Βαλβέρδε να είναι φωτιά αυτό το καιρό μπορεί να κοιτάξει και ψηλότερα. Με φοβίζει λίγο η φυσική κατάσταση της ομάδας, θαρρώ όμως ότι λογικά περνά και αυτή.

Η Νότιος Κορέα, είναι και πάλι παρούσα στο μεγάλο ραντεβού και η φετινή της εκδοχή παραμένει η μεγάλη άγνωστη για πολλούς, αλλά όχι για εμάς. Οι Κορεάτες είναι μια άλλη Ιαπωνία στα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού τους και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμηθούν. Έχοντας πλέον αρκετούς παίκτες με διεθνή καριέρα και αρχηγό τον Σον της Τότεναμ, θα τους βγάλουν όλους το λάδι. Εάν θα φτάσουν στη πρόκριση το θεωρώ δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Κομβική η πρεμιέρα εναντίον της,  εάν βγάλουν βαθμό ή βαθμούς τότε το τελευταίο ματς με τους Γκανέζους θα είναι τελικός.

Αλλά και τους Γκανέζους πώς να τους ξεγράψεις, όταν έχουν ένα Πάρτεϊ που είναι σε τρομερή φόρμα φέτος,  έναν Ινιάκι Ουίλιαμς μπροστά και άλλους οκτώ που τρέχουν ασταμάτητα; Νομίζω όμως, ότι είναι εξαιρετικά άτυχη η ομάδα, γιατί το πρόγραμμα της στον όμιλο δεν της έκανε το χατήρι, πέφτοντας κατευθείαν στα βαθιά στη πρεμιέρα εναντίον της Πορτογαλίας και κλείνοντας επίσης με το άλλο φαβορί του ομίλου, Ουρουγουάη. Πολύ νεανικό το ρόστερ, θαρρώ ότι η απειρία θα στοιχίσει εν τέλει, αλλά θα παίξει ρόλο ρυθμιστή στο γκρουπ.

Μακροχρόνιο 7ου ομίλου
Αριθμός γκολ στον όμιλο Over/under- Σερβία
Over 3,5
2.10
Μακροχρόνιο 7ου ομίλου
Νικητής και 4η Θέση στον Όμιλο
1η Βραζιλία -​ 4η Καμερούν
2.45
Μακροχρόνιο 7ου ομίλου
Πρώτος Σκόρερ Ομάδας - Βραζιλία
Ζεσούς Γκάμπριελ
5.50
Μακροχρόνιο 8ου ομίλου
Αριθμός γκολ στον όμιλο Over/Under - Πορτογαλία
Over 5,5
2.15
Μακροχρόνιο 8ου ομίλου
Αριθμός πόντων στον όμιλο Over/Under - Ουρουγουάη
Over 4.5
2.35
Μακροχρόνιο 8ου ομίλου
Νικητής και 4η Θέση στον Όμιλο
1η Πορτογαλία -​ 4η Γκάνα
3.50