Η «χρυσή γενιά» και οι υπόλοιποι

προγνωστικά Μουντιάλ

O Psyradios είναι και πάλι εδώ και μας δίνει την ανάλυση και τα προγνωστικά Μουντιάλ του για τον 6ο όμιλο.

Τελικά όσο πλησιάζει ο καιρός για τη πρώτη σέντρα στο Παγκόσμιο, το πράγμα γίνεται όλο και καλύτερο. Τί εννοείς Βίρνα, ότι οι Καταρινοί προσπάθησαν να δωροδοκήσουν οκτώ παίκτες του Εκουαδόρ, για να χάσουν στο μεταξύ τους παιχνίδι, που ανοίγει την αυλαία του Τουρνουά; Και τί εννοείς  Βίρνα, ότι το ακριβές σκορ θα είναι 1-0, με γκολ που θα σημειωθεί στο δεύτερο ημίχρονο; Καλημέρες  και σήμερα σε όλους και όλες. Η αναμονή  φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της, οπότε πρέπει και εμείς να ξεμπερδεύουμε  με τους υπόλοιπους τρεις ομίλους, και τα μακροχρόνια προγνωστικά Μουντιάλ.

Μήπως ήρθε η ώρα της καταξίωσης;

Ο 6ος όμιλος αποτελείται από τις ομάδες που τερμάτισαν 2η και 3η στο τουρνουά της Ρωσίας, Κροατία και Βέλγιο δηλαδή, ενώ το καρέ συμπληρώνουν το Μαρόκο και ο Καναδάς. Το 2014 οι «Κόκκινοι Διάβολοι» έφτασαν στα προημιτελικά, το 2018 κατέλαβαν τη 3η θέση απέναντι στην Αγγλία στο μικρό τελικό, μήπως εν τέλει ήρθε η ώρα για ένα τελικό για αυτή την απίστευτη φουρνιά παικτών; Αμφιβάλλω, παρόλο που μου αρέσει τρελά αυτή την έκδοση της. Και εξηγούμαι αμέσως.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι θα έρθει η πρόκριση στον όμιλο , αλλά οι διασταυρώσεις μετέπειτα δεν  βοηθούν καθόλου τους Βέλγους, καθώς βρίσκουν μπροστά τους μια εκ των Γερμανίας και Ισπανίας. Από αυτό το παιχνίδι μέχρι το τρόπαιο απαιτούνται συνεχείς υπερβάσεις και θαρρώ, ότι δεν θα μπορέσουν και πάλι να φτάσουν στη πηγή. Δεδομένη ποιότητα υπάρχει μπροστά με μαέστρο τον Ντε Μπρόινε και εκτελεστή τον Λουκάκου. Η άμυνα της ομάδας παραμένει όμως η μεγαλύτερη πληγή της και αυτή είναι που εν τέλει θα τη προδώσει σε βάθος χρόνου. Το δίδυμο  Βερτόγκεν – Αλντερβάιλερντ είχε θέματα, όταν  αμφότεροι παίκτες ήταν στο απόγειο της ποδοσφαιρικής τους καριέρας, τώρα που είναι λίγο πριν τη σύνταξη δεν θα έχει;

Τυχερό και στο πρόγραμμα το Βέλγιο, αφού ξεκινά με τον θεωρητικά ευκολότερο αντίπαλο, την ομάδα του Καναδά, αντιμετωπίζει αμέσως μετά το Μαρόκο και θα περιμένει τους Κροάτες έχοντας ουσιαστικά κλειδώσει τη πρόκριση πριν το τελευταίο ματς. Αξία  βρίσκω στο να δεχθεί τουλάχιστον 3 γκολ στη πρώτη φάση των αγώνων. Με Κροατία και Μαρόκο να διαθέτουν εξαιρετικούς και γρήγορους επιθετικούς, δεν είναι τόσο μακρινό σενάριο και πληρώνει και τίμια.

Το Pamestoixima.gr δίνει αξία στο παιχνίδι σου!

Μάχη ανάμεσα σε Κροάτες και Μαροκινούς

Και σε αυτό το γκρουπ η μάχη για τη δεύτερη θέση αναμένεται συναρπαστική, αφού όσο έμπειρη και ποιοτική είναι η Κροατία, άλλο τόσο επικίνδυνη και σκληροτράχηλη είναι η ομάδα από τη Βόρεια Αφρική. Όπως επίσης κομβικό  είναι το γεγονός,  ότι το μεταξύ τους παιχνίδι που θα δώσει ενδεχομένως πλεονέκτημα σε  μια εκ των δύο, διεξάγεται τη πρώτη αγωνιστική. Ειλικρινά, εάν δεν είχαν αυτή τη ξαφνική αλλαγή προπονητή αρχές Αυγούστου  οι Μαροκινοί, θα τους στήριζα για τη δεύτερη θέση. Ομάδα που έχει στις τάξεις της έναν Χακίμι, έναν Ζιγιές ή έναν Ελ Νεσιρί δεν την ξεγράφεις. Εάν ο νέος προπονητής της καταφέρει να διαχειριστεί το «σταριλίκι» ορισμένων παικτών, τότε δεν αποκλείω τίποτα. Και όποιος γνωρίζει από μαροκινό ποδοσφαιρικό δόγμα, ξέρει καλά, ότι μαθαίνουν να παίζουν από μικροί για το 1-0, αν βγάλουν ομαδικότητα πραγματικά μπορούν να προκριθούν.

Οι Κροάτες μας έδειξαν ωραία πραγματάκια στο Nations League. Mπορεί η ομάδα να είναι από τις γηραιότερες αλλά οι τόνοι μπάλας που κατέχουν Μόντριτς και σία φτάνει σίγουρα για πρόκριση στους «16». Κλειδί φυσικά το πρώτο ματς, ακολουθεί ο Καναδάς και κλείνει με Βέλγιο. Τέσσερις βαθμοί θα ήταν ιδανικοί πριν το τελευταίο ματς, αλλά και με λιγότερους πιθανούς, η καλή Κροατία μπορεί να νικήσει ένα αδιάφορο Βέλγιο και να πάρει αυτή τη πρόκριση. Στην εμπειρία θα στηριχθεί και πάλι η ομάδα, οπότε επιλογή μου για το σκοράρισμα στους Κροάτες είναι ο επιθετικός της Τότεναμ Πέρισιτς.

Θα το παλέψει σε κάθε παιχνίδι ο Καναδάς

Μπόλικο ταλέντο και τακτική προσήλωση διαθέτει και ο Καναδάς, ατύχησε απλώς στη κλήρωση. Με τον Αλφόνσο Ντέιβις να είναι στα καλά του πλέον και με τον Τζόναθαν Ντέιβιντ φωτιά μπροστά, θα το παλέψουν οι Καναδοί, αλλά θα είναι τεράστια έκπληξη αν καταφέρουν να εκτοπίσουν τα φαβορί και να προκριθούν. Η τελευταία θέση τους συνδυασμένη με τη πρωτιά των Βέλγων επιστρέφει τρεις φορές τα λεφτά μας

Μακροχρόνιο 6ου ομίλου
Αριθμός γκολ παθητικό στον όμιλο Over/Under - Βέλγιο
Over 2,5
2.24
Μακροχρόνιο 6ου ομίλου
Νικητής και 4η Θέση στον Όμιλο
1η Βέλγιο -​ 4η Καναδάς
3.50
Μακροχρόνιο 6ου ομίλου
Πρώτος Σκόρερ Ομάδας - Κροατία
Ιβάν Πέρισιτς
6.00