Υπόθεση για δύο η κορυφή

προγνωστικά Μουντιάλ

Συνέχεια στα προγνωστικά Μουντιάλ με τον Psyradio να μας αναλύει τον 5ο όμιλο και να μας προτείνει τα μακροχρόνια του.

Χαιρετώ και σήμερα άπαντες. Καλύτερη ασίστ δεν θα μπορούσε να βγάλει ο Χάβετζ στον Φούλκρουγκ στο φιλικό με το Ομάν, με το παρθενικό γκολ του παικταρά της Βέρντερ στην Εθνική Γερμανίας να είναι πλέον γεγονός. Λίγο πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων για τα Πάντσερ ο Φλικ φαίνεται, να λύνει το επιθετικό πρόβλημα της ομάδας του. Που μπορεί άραγε να φτάσει; Προς το παρόν θα καταπιαστούμε με τον όμιλο Ε’, στον οποίο συμμετέχει η Γερμανία και απαρτίζεται από τις Ισπανία, Ιαπωνία και Κόστα Ρίκα ψάχνοντας και πάλι τρεις δυνατές μακροχρόνιες επιλογές στα προγνωστικά Μουντιάλ. Ξέρετε όλοι, ότι το γερμανικό ποδόσφαιρο είναι η αδυναμία μου, οι επιλογές μου όμως κινούνται αυστηρά με γνώμονα το λάθος στην απόδοση και όσο για το τι πιστεύω ότι μπορούν να καταφέρουν οι Γερμανοί στο Παγκόσμιο, θα το διαβάσετε στη στήλη της Κυριακής.

Περνάει πρώτη αν βρει λύσεις στην επίθεση

Μετά τον αποκλεισμό στη φάση των ομίλων στη Ρωσία, η ανανέωση ήταν δεδομένη για τους Γερμανούς, αρχικά  με την επιλογή  του Χάνσι Φλικ για το πάγκο. Μπορεί πλέον να έχουν αποχωρήσει σχεδόν όλοι οι πρωταγωνιστές από τη χρυσή φουρνιά της κούπας του 2014, αλλά δεν υποτιμάς ποτέ τους Γερμανούς σε ένα μεγάλο τουρνουά. Ο νέος προπονητής  δημιούργησε ένα δυνατό σύνολο με στυλοβάτες τους Νόιερ και Μίλερ, κάλεσε και τον σκόρερ του τελευταίου τροπαίου Γκέτσε, ο οποίος διάγει τη δεύτερη ποδοσφαιρική του νεότητα, ενώ  δεν δίστασε να στηριχθεί κατά κύριο λόγο στα νέα ταλέντα της χώρας.

Μπορεί η άμυνά της να έχει θέματα, αφού πλην του Ρούντιγκερ κάνεις άλλος παίκτης της τετράδας πίσω δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, αλλά μεσοεπιθετικά υπάρχει άφθονη ποιότητα, ενώ με τις προσθήκες του Φούλκρουγκ και Μουκόκο φαίνεται να λύνεται και το θέμα του γκολ ακριβώς τη κατάλληλη στιγμή.

Το ξεκίνημα εναντίον της Ιαπωνίας είναι το ήμισυ του παντός. Μια νίκη θα φτιάξει τη ψυχολογία των Γερμανών και θα τους επιτρέψει να παίξουν για δύο αποτελέσματα απέναντι στους Ισπανούς που ακολουθούν. Μια ευρεία νίκη εναντίον της Κόστα Ρίκα πιθανότητα θα τους δώσει και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας στη πρώτη θέση. Θαρρώ ότι ο Φλικ έχει στο μυαλό του το σενάριο αυτό, οπότε θα απαιτήσει και πολλά γκολ από την ομάδα του.

Δημιουργικά κεντάει, επιθετικά κουράζει

Τους Ισπανούς τους πιστεύουν πολύ οι μπουκς. Το μαρτυρούν και οι αποδόσεις για κατάκτηση  του τροπαίου, αφού προσφέρονται ως το τρίτο φαβορί της διοργάνωσης. Μάλλον φταίει που ο Λουίς Ενρίκε δήλωσε, ότι είναι ο καλύτερος προπονητής  του κόσμου. Δεν μας εξήγησε ακόμα όμως γιατί ενώ κυριαρχεί σε κάθε ματς, έχει απίστευτους γητευτές της στρογγυλής θεάς, δεν έχει ένα αναθεματισμένο φορ με φονικό ένστικτο  μπροστά, κάτι που θα το βρει σίγουρα στη πορεία του τουρνουά μπροστά του. Στον όμιλο παίζει τη πρωτιά με τους Γερμανούς ουσιαστικά,  απίθανο το σενάριο να της  βάλουν δύσκολα οι άλλες δύο ομάδες του γκρουπ, Με μια ισοπαλία που φαντάζει και πολύ πιθανή στο ντέρμπι, ενδεχομένως, πέραν των δύο νικών, να χρειαστούν και αρκετά γκολ στο ενεργητικό τους οι Ίβηρες. Μόνο με Μοράτα όμως, δεν ξέρω πως θα ξεπεράσει τους Γερμανούς σε αυτή τη κατηγορία οπότε θα επιλέξω, και σε καλή απόδοση παρακαλώ, τη δεύτερη θέση της.

Pamestoixima.gr, πάμε προσφορές!

Άτυχοι  οι Ιάπωνες, για τη χαρά της συμμετοχής η Κόστα Ρίκα

Η φετινή έκδοση της ασιατικής ομάδας αποτελεί ίσως και τη ποιοτικότερη στην ιστορία της. Ένα καταπληκτικό σύνολο παικτών που διαπρέπει στις ομάδες του, με εμπειρίες από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Εάν στη δεδομένη ποιότητα προσθέσουμε και τη νοοτροπία της ομάδας, η οποία τρέχει ασταμάτητα και είναι απόλυτα προσηλωμένη στη τακτική της, τότε πρέπει να θεωρούμε δεδομένο, ότι δεν θα χαριστεί σε κανένα  αντίπαλο και θα διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες της αναλογούν να προκριθεί. Απέναντι στους Γερμανούς έχει μάλιστα και το πλεονέκτημα να γνωρίζει ακριβώς τι έχει να περιμένει,  καθώς οκτώ παίκτες της βγάζουν το ψωμί τους στη Bundesliga και στη Zweite Liga.

Αν είχε μια καλύτερη τύχη ως προς τους αντιπάλους της στον όμιλο τότε θα τη στήριζα αναμφίβολα.  Φέτος θα χρειαστεί ποδοσφαιρική υπέρβαση από τους «Σαμουράι» για να πετάξουν κάποια εκ των δύο ευρωπαϊκών δυνάμεων εκτός διοργάνωσης. Δεν περνάει απαρατήρητο επίσης, ότι συμμετέχουν στο 6ο  συνεχόμενο Παγκόσμιο με τις προκρίσεις και τους αποκλεισμούς να πηγαίνουν εναλλάξ. Απλά θα αναφέρω ότι το 2002 κατάφεραν και προχώρησαν, οπότε κάνετε μόνοι σας τους υπολογισμούς.

Η Κόστα Ρίκα μοιάζει το απόλυτο αουτσάιντερ του ομίλου και εδώ που τα λέμε θαύματα δεν θα γίνονται κάθε φορά. Η απουσία ποιοτικών λύσεων, και με ένα ρόστερ  περιορισμένων δυνατοτήτων έχει να ανέβει βουνό στο τουρνουά και ένας Νάβας στο τέρμα δεν φτάνει. Βέβαια αυτή η έλλειψη πίεσης για το αποτέλεσμα ίσως και της κάνει καλό αλλά καθαρά με ποδοσφαιρικούς όρους δεν βλέπω ούτε βαθμό  για τους κατά τα άλλα συμπαθείς  Κεντροαμερικάνους.

Μακροχρόνιο 5ου ομίλου
Νικητής και 4η Θέση στον Όμιλο
1η Γερμανία -​ 4η Κόστα Ρίκα 3.55
3.55
Μακροχρόνιο 5ου ομίλου
2η θέση Ομίλου
Ισπανία
2.50
Μακροχρόνιο 5ου ομίλου
Ακριβής αριθμός πόντων στον όμιλο - Κόστα Ρίκα
Κανένα
3.40