Δανία για μεγάλα πράγματα

προγνωστικά Μουντιάλ

Ο Psyradios συνεχίζει με τα προγνωστικά Μουντιάλ, αυτή τη φορά αναλύει και προτείνει τα σημεία του για τον 3ο και 4ο όμιλο.

Καλημερίζω άπαντες. Δεύτερο κακό νέο στη σειρά, όχι τόσο τραγικό μεν, αλλά τον Κρίστοφερ τον Νκουνκού το γουστάρω τρελά, το παλικάρι όμως τραυματίστηκε σοβαρά σε μια ανύποπτη φάση στη προπόνηση  και θα απουσιάσει από το μεγάλο ραντεβού. Δεν ξέρω αν ο Ντεσάμπ τον είχε στα βασικά πλάνα του, αλλά ο άσος της Λειψίας μόνο και μόνο χάριν των επιδόσεων που έχει τον τελευταίο χρόνο, άξιζε, να είναι παρών. Κρίμα. Σήμερα θα βγάλουμε 3 + 3 ειδικά αφού στο κάδρο θα μπουν 3ος και 4ος όμιλος. Σκοπός μου είναι ακριβώς την ημέρα της έναρξης του τουρνουά να έχετε από μένα 24 ειδικές επιλογές  και από τους οκτώ ομίλους,  συν μια πανηγυρική στήλη-εκτίμηση με όλα τα κορυφαία ειδικά που αφορούν κατάκτηση, πρώτο σκόρερ και οτιδήποτε άλλο ήθελε προκύψει στα προγνωστικά Μουντιάλ.

Η Αργεντινή καθαρίζει, η Σαουδική  Αραβία πληρώνει

Ο 3ος όμιλος με Αργεντινή, Μεξικό Πολωνία και Σαουδική Αραβία είναι σχετικά εύκολος στην ανάγνωση και με ελάχιστες πιθανότητες να δούμε κάποιου είδους έκπληξη. Μάχη προβλέπεται ανάμεσα σε Μεξικό και Πολωνία για τη δεύτερη θέση, αφού ο Μέσι και η παρέα του είναι η καλύτερη και ποιοτικότερη ομάδα στο γκρουπ και μόνο με αυτοκτονία μπορεί να χάσει τη πρωτιά.

Όσο χαμηλά πληρώνει η πρωτιά της Αργεντινής, άλλο τόσο χαμηλά πληρώνει η τελευταία θέση για τους Σαουδάραβες. Από τις πιο γερασμένες ομάδες στο θεσμό και με μοναδικό πλεονέκτημα, ότι στην ουσία παίζει εντός έδρας, δεν βλέπω,  πως μπορεί να αποσπάσει έστω και ένα βαθμό στον όμιλο. Το ενδεχόμενο των 3 ηττών πληρώνει απρόσμενα υπεραξία.

Υπεραξία πληρώνει και ενδεχόμενο το φαβορί Αργεντινή να δεχθεί τουλάχιστον 3 γκολ στη φάση των ομίλων. Δεν περιμένω να συμβεί στη πρεμιέρα απέναντι στους Σαουδάραβες φυσικά, αλλά απέναντι σε κάποιον Λεβαντόβσκι στο ένα ματς, ή εναντίον του εξαιρετικού Λοζάνο  της Ναπολι από το Μεξικό στο άλλο, η σκληροτράχηλη κατά τα άλλα άμυνα των Αργεντίνων θα τα βρει σκούρα, αφού, εάν κάπου ενδεχομένως χωλαίνει αυτή η έκδοση της, είναι ακριβώς στα μετόπισθεν.

Στην ίδια αφετηρία για τη δεύτερη θέση  Πολωνία και Μεξικό

Η απόλυτη μοιρασιά σε αποδόσεις και πιθανότητες ανάμεσα σε Πολωνούς και Μεξικάνους για το ποιος θα πάρει το δεύτερο  εισιτήριο. Παίζουν μεταξύ τους στο εναρκτήριο ματς του γκρουπ, με το νικητή να αποκτά αυτόματα το πλεονέκτημα.

Εάν με ρωτάτε, βλέπω Μεξικό και λόγω εμπειρίας, αλλά και λόγω ποιότητας. Ο Λέβαγκολ είναι εγγύηση αλλά δυστυχώς πλην του ακμαιότατου ηθικού και κάποιους ποιοτικούς παίκτες, στη ζυγαριά συνολικά το ειδικό βάρος της Πολωνίας είναι κατιτίς ελαφρύτερο. Ποντάρω πολλά στις επιθετικές αρετές του Λοζάνο, αφού ξεπέρασε τον τραυματισμό του και δείχνει να έχει φορμαριστεί τη καταλληλότερη στιγμή. Ο παικταράς αυτός δύσκολα μαρκάρεται και αναμένω να είναι ο πρώτος σκόρερ  του Μεξικό στη πρώτη φάση, ενδεχόμενο που μας επιστρέφει πάνω από 4 φορές τα λεφτά μας.

Pamestoixima.gr, πάμε προσφορές!

Δεν είναι σίγουρη η πρωτιά της Γαλλίας

Ο όμιλος Δ είναι και αυτός φαινομενικά κλειδωμένος όσον αφορά τη πρώτη του θέση, καθώς η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία είναι το απόλυτο φαβορί. Υποκλίνομαι στο αστείρευτο ταλέντο του Μπαπέ, την ικανότητα και εμπειρία του Μπενζεμά αλλά και στη συνολική ποιότητα της ομάδας. Οι απουσίες και μάλιστα κομβικές σε νευραλγικές αμυντικές θέσεις, αφού Βαράν, Πογκμπά, Κάντε είναι εκτός, ίσως στη πορεία στοιχίσουν.

Ο Ντεσάμπ μοιάζει να έχει χάσει το έρεισμα του στους παίκτες, ήρθαν και οι συνεχείς κακές εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα και κάπως έτσι ρόλος του απόλυτου φαβορί ακόμα και για τη κατάκτηση του τροπαίου αρχίζει να ξεθωριάζει, όπως αποτυπώνεται και στις μακροχρόνιες αποδόσεις τις τελευταίες μέρες.

Δανία για μεγάλα πράγματα

Δανία  και Τυνησία είναι αυτές που ερίζουν για τη δεύτερη θέση, με τους Σκανδιναβούς να βρίσκονται σε διαρκή άνοδο ποδοσφαιρικά τα τελευταία χρόνια και με φουρνιά παικτών που παράγουν επιθετικό ποδόσφαιρο πλην της συνήθης διαχρονικής τους προσήλωσης στο αμυντικό κομμάτι. Ακόμα είναι νωπές οι μνήμες της πορείας μέχρι τα ημιτελικά του Euro 2020, έχουν στην τάξεις τους και πάλι υγιή την εμβληματική μορφή που ακούει στο όνομα Κρίστενσεν, μπορούν λοιπόν πολύ εύκολα να κοιτάξουν στα μάτια οποιοδήποτε αντίπαλο.

Και αν για τον Κρίστενσεν και όλη αυτή την απίστευτη περιπέτεια του έχουν γραφτεί χιλιάδες πράγματα, το νέο αίμα που ακούει στο όνομα Ανδρέας Σκοβ Όλσεν μπορεί πολύ άνετα να μας πληρώσει ως πρώτος σκόρερ των Δανών, αφού το παλικάρι πραγματικά έχει εξελιχθεί σε μηχανή των γκολ.

Εάν λοιπόν βρουν τη νίκη στο εναρκτήριο ματς εναντίον των Τυνήσιων έχει γίνει η μισή δουλειά για τους Σκανδιναβούς. Θεωρώ δεδομένη και τη νίκη τους απέναντι στους αδύναμους Αυστραλούς, άρα δυνητικά το δεύτερο τους ματς εναντίον των Γάλλων δίνει τη πρωτιά.

Τα ίδια ισχύουν και για τους Τυνήσιους πάνω κάτω αφού το ματς κλειδί είναι το πρώτο. Ακολουθούν οι Αυστραλοί , ένα ελάχιστο άθροισμα 4 βαθμών θα ήταν το ιδανικό για τους Αφρικανούς, οι οποίοι διαθέτουν εξαιρετικό σύνολο με το τρόπο παιχνιδιού τους να είναι πανομοιότυπος με αυτόν της Δανίας, για να τα παίξουν όλα για όλα στο τελευταίο ματς εναντίον των Γάλλων.

Η έλλειψη ποιότητας πληρώνει καλά.

Πρόκριση έστω και στο νήμα βλέπω για τους Δανούς, τα ίδια βλέπουν και οι μπουκς, οπότε η προσοχή μου έπεσε και πάλι στους φτωχούς συγγενείς του ομίλου και στη συγκεκριμένη περίπτωση τους Αυστραλούς. Αντί να το παίξω κορώνα γράμματα για τη δεύτερη θέση, προτιμώ και εδώ να δω χαλαρά πως τα Καγκουρό θα καταλάβουν τη τελευταία θέση στο γκρουπ. Δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα να φανούν ανταγωνιστικοί απέναντι σε καμία εκ των τριών αντιπάλων τους. Εάν  διαλέξουμε και ως πρόβλεψη πρωτιά Γαλλίας και 4η θέση Αυστραλίας, εκεί πια το πράγμα νοστιμεύει ακόμα περισσότερο.

Μακροχρόνιο 3ου ομίλου
Ακριβής αριθμός πόντων στον όμιλο - Σαουδική Αραβία
Κανένα πόντο
2.75
Μακροχρόνιου 3ου ομίλου
Αριθμός γκολ παθητικό στον όμιλο Over/Under - Αργεντινή
Over 2.5
2.65
Μακροχρόνιο 3ου ομίλου
Πρώτος Σκόρερ Ομάδας - Μεξικό
Λοσάνο Ίρβινγκ
4.50
Μακροχρόνιο 4ου ομίλου
Αριθμός πόντων στον όμιλο Over/Under - Αυστραλία
Κανένα πόντο
5.80
Μακροχρόνιο 4ου ομίλου
Νικητής και 4η Θέση στον Όμιλο
1η Γαλλία -​ 4η Αυστραλία
3.10
Μακροχρόνιο 4ου ομίλου
Πρώτος Σκόρερ Ομάδας - Δανία
Σκοβ Όλσεν Αντρέας
6.00