Φιλική νίκη για τη Γερμανία λίγες μέρες πριν τη σέντρα στο Κατάρ

Μια ιστορική αλλαγή χάρισε τη νίκη στους Γερμανούς απέναντι στο Ομάν με σκορ 1-0 στο πλαίσιο φιλικής αναμέτρησης .

Λίγα μόλις 24ωρα πριν από τη πρώτη σέντρα στα γήπεδα του Κατάρ πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (16/11) αρκετές φιλικές αναμετρήσεις, όπου ξεχώρισε εκείνη της εθνικής Γερμανίας απέναντι στο Ομάν.

Η «μάνσαφτ» χωρίς να εντυπωσιάσει επικράτησε του Ομάν με σκορ 1-0 στο ματς που έλαβε χώρα στην αφρικανική πρωτεύουσα. Σκόρερ ο Νίκλας Φούλκρουγκ με σουτ από κοντινή απόσταση μετά από ασίστ του Κάι Χάβερτς.

Ο επιθετικός της Βέρντερ Βρέμης μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο της αναμέτρησης και βρήκε δίχτυα στη πρώτη του συμμετοχή με το εθνόσημο. Παράλληλα, έγινε ο γηραιότερος παίκτης (πλην τερματοφύλακα) που έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα των «πάντσερ»  τα τελευταία 20 χρόνια, όντας 29 ετών και 280 ημερών (πήρε το ρεκόρ από τον Μάρτιν Μαξ που έκανε ντεμπούτο το 2002 σε ηλικία 33 ετών και 253 ημερών).

Δεν ήταν όμως ο μοναδικός Γερμανός που έκανε ρεκόρ. Ο παίχτης που έδωσε τη θέση του στον Φούλκρουγκ, Γιουσουφά Μουκόκο της Ντόρτμουντ, πήρε κι αυτός το… βάπτισμα του πυρός κι έγινε σε ηλικία 17 ετών και 361 ημερών ο νεότερος που έκανε ντεμπούτο με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του μετά από το 1954 και τον θρυλικό Ούβε Ζέλερ!