Εκτός Μουντιάλ ο Καστίγιο του Ισημερινού

Χωρίς τον αμφιλεγόμενο Μπάιρον Καστίγιο θα παρουσιαστεί στο Μουντιάλ του Κατάρ ο Ισημερινός.

Όντας η τελευταία χώρα που παρουσίασε τη λίστα των κλήσεων, τα μάτια όλου του κόσμου ήταν στραμμένα στην επιλογή του Γκουστάβο Αλφάρο και στην απόφασή του να συμπεριλάβει ή όχι τον Μπάιρον Καστίγιο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ 2022. Τέλος, ο Αργεντινός προπονητής επέλεξε να μην πάρει τον αριστερό μπακ, ο οποίος μέρες πριν είχε κριθεί ένοχος από το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS).

Όπως υπενθυμίζεται, το CAS αποφάσισε να επιβάλει κυρώσεις στην ομάδα του Ισημερινού με αφαίρεση τριών βαθμών για την επόμενη διαδικασία πρόκρισης για το Παγκόσμιο Κύπελλο Καναδά/Ηνωμένων Πολιτειών/Μεξικού 2026, επειδή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Μπάιρον Καστίγιο είχε παραποιήσει το έγγραφο της εθνικότητάς του.

Η Ομοσπονδία του Ισημερινού ισχυρίστηκε ότι η διαδικασία δεν ήταν εύκολη τόσο για τον εαυτό της όσο και για τον ίδιο τον παίκτη, αλλά ότι, λόγω της «ακατανόητης αποτυχίας» του CAS, έχει ήδη σπείρει την αμφιβολία για την επιλογή του στις επόμενες διοργανώσεις που θα συμμετέχει ο Ισημερινός, όπως τα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ισημερινός θα ανοίξει το Παγκόσμιο Κύπελλο αυτή την Κυριακή εναντίον του τοπικού Κατάρ, σε έναν αγώνα που θα ξεκινήσει στις 13:00 στη Χιλή.