Ο Ταρεμί και τα… αυτονόητα

Προγνωστικά Μουντιάλ

Προγνωστικά Μουντιάλ για τον 2ο όμιλο από τον Psyradio, με τα πράγματα να είναι σχετικά ξεκάθαρα, αλλά να υπάρχει αξία στα μακροχρόνια.

Καλημέρα σε όλους και όλες. Δεν στέγνωσε  καλά καλά το μελάνι από τα μακροχρόνια του πρώτου ομίλου και μαθαίνω, ότι ο Μανέ ενδεχομένως δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί για τη Σενεγάλη. Δυσκολεύει η δεύτερη θέση, αλλά δεν αλλάζω καμία από τις χθεσινές επιλογές στα προγνωστικά Μουντιάλ, ίσα ίσα που εάν επιβεβαιωθεί η είδηση, θα τσιμπήσουν όλες προς τα πάνω.

Πάμε να δούμε όμως αμέσως τι μας επιφυλάσσει ο δεύτερος όμιλος, ομολογώ εδώ δυσκολεύτηκα κιόλας. Ξεκάθαρο φαβορί  υπάρχει και αυτή είναι η δευτεραθλήτρια Ευρώπης 2020 Αγγλία, ΗΠΑ, Ουαλία και Ιράν όμως θα παλέψουν για τη δεύτερη προνομιούχο θέση. Δυνητικά ο όμιλος παίζει  να έχει και τα λιγότερα γκολ από όλους συνολικά, καθώς  πλην της Αγγλίας δεν βλέπω καμία άλλη να βρίσκει εύκολα δίχτυα.

Επιβεβαιώνει την ανωτερότητα της η Αγγλία

Μπορεί να το φέρουν ακόμα βαρέως οι Βρετανοί μετά το χαμένο τελικό στο Euro, αλλά με τον Σαουθγκέιτ γεγονός είναι, ότι η ομάδα έχει  2/2 προκρίσεις στα ημιτελικά  μεγάλης διοργάνωσης και φέτος κυνηγά τη διάκριση από την ίδια αφετηρία, με τον ίδιο κορμό παικτών και καλές πιθανές διασταυρώσεις τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά.

Δύσκολα θα πέσει θύμα έκπληξης στον όμιλο, καμία αξία σε ποντάρισμα για κατάληψη της πρώτης θέσης, αφού τα βασικά να κάνει,  με δύο νίκες είναι σίγουρη πρώτη. Βολικό και το πρόγραμμα της, αφού ξεκινά με Ιράν και ΗΠΑ κλείνοντας με το νησιώτικο ντέρμπι , όπου ενδεχομένως  αν χρειαστεί,  ίσως βοηθήσει και τους Ουαλούς για να περάσουν χεράκι χεράκι. Εξαιρετική επιλογή να μείνει κάτω από 7 βαθμούς.

Η άμυνα θα υπερισχύσει της επίθεσης.

Οι Ουαλοί έχουν αποδείξει τα τελευταία δύο χρόνια, ότι  βρίσκονται πανάξια στα κορυφαία ποδοσφαιρικά ραντεβού και για άλλη μια φορά μέσα από την άμυνα θέλουν να κυνηγήσουν μια πρόκριση. Το πλάνο δεν αλλάζει, οι παίκτες ξέρουν να υπηρετούν τη συγκεκριμένη τακτική, ερωτηματικό η ετοιμότητα του σταρ της ομάδας Μπέιλ στις τελευταίες ποδοσφαιρικες παραστάσεις του.

Στη πρεμιέρα του ομίλου θα βρουν απέναντι τους τις ΗΠΑ , κατόπιν τους Ιρανούς και τέλος τους Άγγλους. Δύο ισοπαλίες το μίνιμουμ που χρειάζονται για να αποκτήσουν πλεονέκτημα για τη δεύτερη θέση και  αν χρειαστούν και βαθμό ή βαθμούς από τους Άγγλους θα τους πάρουν τη τελευταία αγωνιστική. Αυτόματα η τιμή που προσφέρεται για τη κατάληψη της δεύτερης θέσης στον όμιλο μοιάζει ως δωράκι τόσο ψηλά.

Δεν υποτιμώ σε καμία των περιπτώσεων τους Αμερικανούς, οι οποίοι παρεμπιπτόντως κατεβάζουν τη πλέον ταλαντούχα έκδοση τους φέτος στα γήπεδα του Κατάρ. Για να περάσουν πρέπει να  σκοράρουν περισσότερα γκολ από όσα θα δεχθούν, καθώς άμυνα δεν έχουν, αλλά  είναι άτυχοι καθώς όλα τους τα επιθετικά αστέρια μοιάζουν ντεφορμέ αυτό το καιρό, από τον Πούλισιτς της Τσέλσι ή τον μονίμως τραυματία Ρέινα της Ντόρτμουντ, μέχρι το Πέπι που δόθηκε δανεικός από την Άουγκσμπουργκ στην Ολλανδία και τον Σιμπασό της Ουνιόν που έχει να παίξει ποδόσφαιρο πάνω από ένα μήνα τώρα.

Pamestoixima.gr, πάμε προσφορές!

Ένας Ταρεμί δεν φτάνει.

Οι Ιρανοί  θα μπορούσαν να κλέψουν τις εντυπώσεις, παραλίγο να τα καταφέρουν και στα γήπεδα της Ρωσίας άλλωστε, αλλά θα χρειαστεί και φέτος υπέρβαση. Είναι γάτος ο Κεϊρόζ, ανέβασε πολύ ψηλά την ομάδα ποιοτικά αλλά και εδώ λείπει η δημιουργία στο παιχνίδι και μόνο με άμυνα ίσως πάρει βαθμούς αλλά χωρίς νίκη φαντάζει  πολύ δύσκολη η πρόκριση. Όσο φορμαρισμένος και να είναι ο φορ της Πόρτο Ταρεμί, δύσκολα θα μπορέσει να βρει πολλές ευκαιρίες να σκοράρει. Εμείς όμως τον στηρίζουμε σε αυτή την απόδοση που προσφέρεται ως πρώτος σκόρερ της ομάδας καθώς αυτός θα είναι ο κύριος εκφραστής των τελικών  της προσπαθειών.

Μακροχρόνιο 2ου ομίλου
Αριθμός πόντων στον όμιλο Over/Under - Αγγλία
Under 6,5
2.55
Μακροχρόνιο 2ου ομίλου
2η θέση Ομίλου
Ουαλία
2.85
Μακροχρόνιο 2ου ομίλου
Πρώτος Σκόρερ Ομάδας - Ιράν
Ταρέμι Μεχντί
2.50