Οι δεσμοί αίματος του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Κάποιες οικογένειες θα πανηγυρίσουν μαζί τις επιτυχίες των αδερφών που συμμετέχουν στο Mundial. Υπάρχει όμως και μια περίπτωση που μπορεί να βγούνε μαχαίρια ...

Οι αδερφοί Αγιού

Η πρώτη περίπτωση είναι από την Γκάνα. Τ’ αδέρφια Αγιού, ο Αντρέ και ο Τζόρνταν. Ο πρώτος, ο μεγαλύτερος σε ηλικία αγωνίζεται στο πρωτάθλημα του Κατάρ με πολλά χρονιά παρουσίας σε Γαλλικό και Αγγλικό πρωτάθλημα ενώ ο κατά ένα χρόνο μικρότερος (31) αδερφός του βγάζει το ψωμί του από το 2019 στην Κρίσταλ Πάλας.

 

Τα αδέρφια Αζάρ

Ο Εντέν έχει κλέψει την δόξα του μικρού του αδερφού, Τοργκάν. Γεννημένοι στην πόλη Λα Λουβίερ, κοντά στα σύνορα με την Γαλλία έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι έχουν καλή σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα. Γνωστός έγινε στην Λιλ, ακολούθησε η Τσέλσι και τώρα η Ρεάλ Μαδρίτης για τον πρώτο ενώ ο δεύτερος αφιέρωσε πολλά χρόνια στην Γερμανία πρώτα για λογαριασμό της Γκλάντμπαχ και τώρα για την Μπορούσια Ντόρντμουντ.

 

Από την Γαλλία, οι αδερφοί Ερνάντεζ

Το μήλο λένε κάτω από την μιλιά θα πέσει, όπως και έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση. Με πατέρα κεντρικό αμυντικό, ο Λούκας (26 χρονών) και ο Τεό (25 χρονών) δεν θα μπορούσαν ν’ ακολουθήσουν άλλο δρόμο. Από πιτσιρικάς ο Λούκας έπαιζε στην Ατλέτικο Μαδρίτης αλλά το 2019 μετακόμισε στην Μπάγερν Μονάχου. Σαν αριστερός μπακ, ο έτερος αποτελεί βασικό στέλεχος της Μίλαν η οποία τον απέκτησε το 2019 από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι αδερφοί Γουίλιαμς

Σίγουρα η πιο ιδιαίτερη περίπτωση. Βασικοί και αναντικατάστατοι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο τα δυο αδέρφια έχουν πετύχει συνολικά οχτώ γκολ και πέντε ασίστ. Η μοίρα όμως μπορεί να τους φέρει αντιμέτωπους. Ο 28 χρονών Ινάκι αγωνίζεται με την φανέλα της Γκάνα ενώ ο κατά οχτώ χρόνια νεότερος του Νίκο, με την φανέλα της Ισπανίας. Εάν η Ισπανία βγει πρώτη στον όμιλό της και η Γκάνα δεύτερη στον δικό της, τότε τα δυο αδέρφια πιθανόν θα κονταροχτυπηθούν στα προημιτελικά.