Η Ρωσία διάλεξε «πλευρά» στο Μουντιάλ

Μουντιάλ

Η Ρωσία θα είναι στο πλευρό της Σερβίας στο Μουντιάλ του Κατάρ, που ξεκινά σε λίγες ημέρες.

Όπως είναι γνωστό, η Ρωσία έχει αποκλειστεί από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου λόγω της εισβολής και του πολέμου στην Ουκρανία που συνεχίζει να μαίνεται. Από ό,τι φαίνεται όμως σκοπεύει να υποστηρίξει την Σερβία στο Μουντιάλ, μιας και δεν μπορεί να παραβρεθεί στην μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου.

Ένα βίντεο που μοιράστηκε το «Σπίτι της Ρωσίας» (Ρωσικό Κέντρο Επιστήμης και Πολιτισμού) στο Βελιγράδι καλεί τους Ρώσους να υποστηρίξουν την Εθνική Ομάδα της Σερβίας. Ο λόγος; «Ένα χρώμα. Μια πίστη».

Οι δύο χώρες μοιράζονται τα ίδια εθνικά χρώματα, που είναι το κόκκινο, το μπλε και το λευκό.

Φυσικά, η αλήθεια δεν είναι αυτή εξ’ ολοκλήρου.

 

 

Οι σχέσεις Σερβίας – Ρωσίας

Οι σχέσεις της Σερβίας με τη Ρωσία βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Ευρώπης με τη Γερμανία να στέλνει τελεσίγραφο.

«Η σχέση με τη Σερβία είναι περίπλοκη – υπάρχει φως, αλλά και σκιές. Οι σχέσεις της με τη Ρωσία είναι σίγουρα μέρος των σκιών», ανέφερε ο αξιωματούχος στον Guardian.

Η Σερβία, υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ από το 2012, αγωνίστηκε να εξισορροπήσει τους ιστορικά στενούς δεσμούς με τη Ρωσία με τις φιλοδοξίες για ενσωμάτωση στην Ευρώπη. Όμως οι εντάσεις έχουν επιδεινωθεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία, με σημαντικό ποσοστό Σέρβων να εκφράζει ανοιχτά τη συμπάθειά του προς τη Ρωσία.

Ο πρόεδρος της χώρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, «θα έχει υποστήριξη από την ΕΕ συνολικά και από τη γερμανική κυβέρνηση εάν πάρει το δρόμο προς την Ευρώπη. Αν επιλέξει τον άλλο δρόμο, θα έχει επακόλουθες συνέπειες», προειδοποιεί η Γερμανία.