Η αποστολή της Πορτογαλίας για το Μουντιάλ του Κατάρ

Μουντιάλ Κατάρ

Χωρίς εκπλήξεις και με όλα τα δυνατά ονόματα η αποστολή του Φερνάντο Σάντος για το Μουντιάλ του Κατάρ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα οδηγήσει την Πορτογαλία στο Μουντιάλ του Κατάρ αφού ο Φερνάντο Σάντος ονόμασε τον βετεράνο επιθετικό στην 26μελή ομάδα του την Πέμπτη. Ο 37χρονος επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν ήταν η πρώτη επιλογή για τον σύλλογό του αυτή τη σεζόν, αλλά θα είναι μέρος της προσπάθειας της χώρας του να κερδίσει το τουρνουά για πρώτη φορά στην ιστορία της.

«Όλοι οι παίκτες που έχω καλέσει έρχονται με την πείνα να κερδίσουν και να γίνουν παγκόσμιοι πρωταθλητές Πορτογαλίας, συμπεριλαμβανομένου του Ρονάλντο», δήλωσε ο Σάντος.

Ο Ρονάλντο θα πάει στο πέμπτο του Παγκόσμιο Κύπελλο, έχοντας παίξει για τη χώρα του σε κάθε έκδοση του τουρνουά από το 2006 και μετά.

Ο προπονητής, ο οποίος οδήγησε την Πορτογαλία στη δόξα του Euro 2016 στη Γαλλία, άφησε εκτός ομάδας τον μέσο της Παρί Σεν Ζερμέν, Ρενάτο Σάντσες, φέρνοντας τον μέσο της Γουλβς, Ματέους Νούνες.

«Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι οι παίκτες που θα πάνε στο Παγκόσμιο Κύπελλο», είπε ο Σάντος, αρνούμενος να μιλήσει για τους παίκτες που δενμπήκαν στην αποστολή.

Ο Σάντος κάλεσε τον 19χρονο σέντερ μπακ της Μπενφίκα, Αντόνιο Σίλβα, καθώς και τον 39χρονο Πέπε.

Ο αμυντικός της Πόρτο δεν έχει παίξει από τις 4 Οκτωβρίου λόγω διαστρέμματος στο γόνατο, αλλά θα είναι σε φόρμα για το τουρνουά στο Κατάρ, το οποίο ξεκινά στις 20 Νοεμβρίου.

«Ρώτησα το ιατρικό μου τμήμα αν υπήρχαν ακατάλληλοι παίκτες, η απάντηση ήταν όχι», είπε ο Σάντος όταν ρωτήθηκε για τον Πέπε.

Ο επιθετικός της Λίβερπουλ, Ντιόγκο Ζότα, χάνει λόγω τραυματισμού στη γάμπα.

Ο 36χρονος μέσος της Γουλβς, Ζοάο Μουτίνιο, ο οποίος έχει εμφανιστεί για τη χώρα του 146 φορές, περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο παίκτη εκτός από τον Ρονάλντο, δεν συμπεριλήφθηκε, ούτε και ο συμπαίκτης του Γκονσάλο Γκουέντες.

Η Πορτογαλία ανοίγει την εκστρατεία της για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Group H εναντίον της Γκάνας στις 24 Νοεμβρίου, πριν αντιμετωπίσει την Ουρουγουάη στις 28 Νοεμβρίου και τη Νότια Κορέα στις 2 Δεκεμβρίου.

Ο Σάντος ήταν επικριτικός για το χρονοδιάγραμμα του τουρνουά, του πρώτου χειμερινού Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά ήταν χαρούμενος για την έλλειψη ταξιδιού στο τουρνουά, με όλα τα γήπεδα σχετικά κοντά.

«Δεν είναι καλό για τους συλλόγους, δεν είναι καλό για κανέναν», δήλωσε ο Σάντος.

«Η εξαίρεση είναι ότι είναι καλό για ταξίδια. Έχω συμμετάσχει σε πολλά Παγκόσμια Κύπελλα και τα ταξίδια μεταξύ των αγώνων ήταν δύσκολα.

«Από αυτή την άποψη, υπάρχει ένα πλεονέκτημα. Κανένα γήπεδο δεν απέχει περισσότερο από 25 λεπτά. Δεν χρειάζεται να περπατάμε κουβαλώντας τα πάντα. Δεν θα μας φθείρει, το παιχνίδι τελειώνει και επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο».

Boost νίκης και τα κέρδη σου πολλαπλασιάζονται στο Pamestoixima.gr!

Αναλυτικά η αποστολή της Πορτογαλίας για το Μουντιάλ του Κατάρ:

Τερματοφύλακες: Ντιόγκο Κόστα (Πόρτο), Ζοζέ Σα (Γουλβς), Ρούι Πατρίσιο (Ρόμα)

Αμυντικοί: Ντιόγκο Νταλότ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ζοάο Κανσέλο (Μάντσεστερ Σίτι), Ντανίλο Περέιρα (Παρί), Πέπε (Πόρτο), Ρούμπεν Ντίας (Μάντσεστερ Σίτι), Αντόνιο Σίλβα (Μπενφίκα), Νούνο Μέντες (Παρί), Ραφαέλ Γκερέιρο (Ντόρτμουντ)

Μέσοι: Ζοάο Παλίνια (Φούλαμ), Ρούμπεν Νέβες (Γουλβς), Μπερνάρντο Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι), Μπρούνο Φερνάντες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ζοάο Μάριο (Μπενφίκα), Ματέους Νούνες (Γουλβς), Οτάβιο Μοντέιρο (Πόρτο), Βιτίνια (Παρί), Γουίλιαμ Καρβάλιο (Μπέτις)

Επιθετικοί: Αντρέ Σίλβα (Λειψία), Κριστιάνο Ρονάλντο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Γκονσάλο Ράμος (Μπενφίκα), Ζοάο Φέλιξ (Ατλέτικο), Ραφάελ Λεάο (Μίλαν), Ρικάρντο Όρτα (Μπράγκα)