Χωρίς Ρόις, η επιλογή της Γερμανίας για Μουντιάλ

Μουντιάλ Κατάρ

Ο Χάνσι Φλικ επέλεξε τον 17χρονο Μουκοκό στην τελική επιλογή για το Μουντιάλ του Κατάρ. Εκτός οι Ρόις και Χούμελς. Έκπληξη με Φούλκρουγκ.

Ο προπονητής Χάνσι Φλικ ονόμασε την 26μελή ομάδα της Γερμανίας για το Μουντιάλ του Κατάρ την Πέμπτη, ανταμείβοντας τον Μουκόκο που σημείωσε έξι γκολ και δημιούργησε άλλα τέσσερα σε 13 εμφανίσεις στην Bundesliga αυτή τη σεζόν. Ο επιθετικός της Βέρντερ Βρέμης, Νίκλας Φούλκρουγκ, ήταν άλλη μια κλήση έκπληξη, καλύπτοντας ένα κενό που άφησε ο τραυματισμός του Τίμο Βέρνερ. Ο Φούλκρουγκ έχει 10 γκολ σε 13 παιχνίδια της Bundesliga αυτή τη σεζόν.

Πριν ο Φλικ ονομάσει την ομάδα του, αναφέρθηκε στην κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ και στα πρόσφατα ομοφοβικά σχόλια που έκανε ο πρώην παίκτης του Κατάρ Χαλίντ Σαλμάν, πρεσβευτής του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Μας αφήνει άφωνους, έκπληκτους», είπε ο Φλικ για τα σχόλια.

Ο Ρόις χάνει για άλλη μια φορά ένα μεγάλο τουρνουά. Ο αρχηγός της Ντόρτμουντ δεν κατάφερε να αναρρώσει από τραυματισμό στον αστράγαλο, από τον Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια της νίκης στο ντέρμπι του Ρουρ επί της Σάλκε. Ο Ρόις έκανε δύο σύντομες εμφανίσεις από τότε, αλλά παραπονέθηκε για αυξημένο πόνο το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο Ρέους έχασε τη νίκη της Γερμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2014 με τραυματισμό στον αστράγαλο που υπέστη σε αγώνα προθέρμανσης και ένας τραυματισμός στη βουβωνική χώρα τον απέκλεισε από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2016. Έπαιξε στην αποτυχημένη άμυνα της Γερμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2018, αλλά παρέλειψε το επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για να ανακάμψει μετά τη σεζόν του με την Ντόρτμουντ.

Ο Χούμελς έχει παίξει καλά αυτή τη σεζόν, αλλά είναι επίσης επιρρεπής σε τραυματισμούς και ο Φλικ προφανώς είχε αμφιβολίες για το αν ο σέντερ μπακ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες ενός τουρνουά διάρκειας ενός μήνα.

Οι παίκτες της Μπάγερν Μονάχου έχουν και πάλι εξέχοντες ρόλους στην ομάδα – ο τερματοφύλακας Μάνουελ Νόιερ και οι μέσοι Τζόσουα Κίμιχ, Λέον Γκορέτσκα και Τόμας Μίλερ αναμένεται να αξιοποιήσουν την εμπειρία τους.

Η Γερμανία παίζει την Ιαπωνία στη Ντόχα στις 23 Νοεμβρίου, τέσσερις ημέρες πριν αντιμετωπίσει την Ισπανία στο Al Khor, όπου παίζει επίσης το τελευταίο της παιχνίδι στο Group E εναντίον της Κόστα Ρίκα την 1η Δεκεμβρίου.

Boost νίκης στο Pamestoixima.gr: Βλέπεις τα κέρδη σου να εκτοξεύονται!

Αναλυτικά η αποστολή της Γερμανίας για το Μουντιάλ του Κατάρ: 

Τερματοφύλακες: Μάνουελ Νόιερ (Μπάγερν Μονάχου), Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν (Μπαρτσελόνα), Κέβιν Τραπ (Άιντραχτ Φρανκφούρτης)

Αμυντικοί: Τίλο Κέρερ (Γουέστ Χαμ), Νταβίντ Ράουμ (Λειψία), Αντόνιο Ρούντιγκερ (Ρεάλ Μαδρίτης), Νίκλας Σούλε (Μπορούσια Ντόρτμουντ), Ματίας Γκίντερ (Φράιμπουργκ), Νίκο Σλότερμπεκ (Μπορούσια Ντόρτμουντ), Λούκας Κλόστερμαν (Λειψία), Κρίστιαν Γκίντερ (Φράιμπουργκ), Άρμελ Μπέλα Κότσαπ (Σαουθάμπτον)

Μέσοι: Τζόσουα Κίμιχ (Μπάγερν Μονάχου), Λεόν Γκορέτσκα (Μπάγερν Μονάχου), Τζαμάλ Μουσιάλα (Μπάγερν Μονάχου), Τόμας Μίλερ (Μπάγερν Μονάχου), Ιλκάι Γκούντογκαν (Μάντσεστερ Σίτι), Γιόνας Χόφμαν (Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ), Μάριο Γκέτζε (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Τζούλιαν Μπραντ (Μπορούσια Ντόρτμουντ), Κάι Χάβερτς (Τσέλσι)

Επιθετικοί: Σερζ Γκνάμπρι (Μπάγερν Μονάχου), Λερόι Σανέ (Μπάγερν Μονάχου), Καρίμ Αντεγιέμι (Μπορούσια Ντόρτμουντ), Νίκλας Φούλκρουγκ (Βέρντερ Βρέμης), Γιουσούφα Μουκόκο (Μπορούσια Ντόρτμουντ)