Σκόραρε στον τελικό του MLS o Μπέιλ, με φόρα στο Μουντιάλ

Μπέιλ

Μπορεί να μη βρίσκεται στη καλύτερη κατάσταση αλλά ο Γκάρεθ Μπέιλ παραμένει κομβικός για τις ομάδες που αγωνίζεται.

Ο σούπερ σταρ της Ουαλίας έδειξε κατά τη διάρκεια του τελικού του MLS Cup του Σαββάτου μεταξύ της Λος Άντζελες FC και της Φιλαδέλφεια ότι δεν πρέπει να υποτιμάται πηγαίνοντας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Μπέιλ συμμετείχε μετά από περισσότερο από ένα μήνα και πέτυχε ένα γκολ ισοφάρισης λίγο πριν τη λήξη της παράτασης με την ομάδα του να είναι πίσω στο σκορ και με παίχτη λιγότερο. Η Λος Άντζελες κατέκτησε το πρώτο της τρόπαιο στο MLS Cup με νίκη στα πέναλτι.

«Αυτός είναι ο Γκάρεθ. Το κάνει στην προπόνηση. Το έχει κάνει αυτή τη σεζόν. Όταν αισθάνεται καλά και υγιής, κάνει τη διαφορά στα παιχνίδια», δήλωσε ο προπονητής του, Στιβ Τσερουντόλο. «Γι’ αυτό τον φέρνουμε εκείνες τις στιγμές. Μακάρι να ήταν 24».

Ο Μπέιλ μπήκε για τον Κάρλος Βέλα στο 97ο λεπτό στη πρώτη του συμμετοχή από τις 2 Οκτωβρίου. Ο Μπέιλ αντιμετωπίζει έναν απροσδιόριστο τραυματισμό, αλλά είπε στον Τσερουντόλο ότι θα είναι διαθέσιμος για τα τελευταία 20 με 30 λεπτά του παιχνιδιού, αν χρειαστεί.

«Δεν είμαι 100% αυτή τη στιγμή. Ακόμα επιστρέφω», είπε ο Μπέιλ. «Δεν έχω προπονηθεί πάρα πολύ τις τελευταίες τρεις ή τέσσερις εβδομάδες γιατί είχα αυτό το μικρό πρόβλημα. Ήμουν σε θέση να έρθω για τα τελευταία 20, 30 λεπτά και να δώσω όσα περισσότερα μπορώ.

«Χαίρομαι που βρήκα έναν τρόπο να βοηθήσω την ομάδα. Ναι, αυτό είμαι εδώ για να κάνω, υποθέτω».

Ήταν το τρίτο γκολ του Μπέιλ συνολικά και το πρώτο του από τις 6 Αυγούστου εναντίον της Ρεάλ Σολτ Λέικ. Στα 128 λεπτά, ήταν επίσης το τελευταίο γκολ που σημειώθηκε στις 27 σεζόν του MLS.

Ήταν επίσης το έκτο γκολ του Μπέιλ σε μεγάλο τελικό. Πέντε ήρθαν με τη Ρεάλ Μαδρίτης, συμπεριλαμβανομένων τριών σε δύο τελικούς Champions League.

«Είναι πάντα ωραίο να σκοράρεις σε τελικούς και φαίνεται να έχω την ικανότητα να το κάνω αυτό», είπε. «Είναι μεγάλο. Είναι σημαντικό για τον σύλλογο. Είναι σημαντικό για τους φιλάθλους.

Boost νίκης στο Pamestoixima.gr: Βλέπεις τα κέρδη σου να εκτοξεύονται!

Ο Μπέιλ είπε ότι αισθάνεται καλύτερα καθώς πλησιάζει το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Προφανώς, είχα κάποιες αναποδιές. Είχα ένα ελαφρύ χτύπημα πριν από μερικές εβδομάδες που με κράτησε έξω για 10 ημέρες», είπε. «Σίγουρα ήταν στο πίσω μέρος του μυαλού μου προσπαθώντας να βεβαιωθώ ότι είμαι 100% σε φόρμα. Σήμερα, προφανώς, ένιωσα αρκετά καλά για να έρθω στο γήπεδο και να βοηθήσω την ομάδα. Προφανώς, όπως είπα, χαίρομαι που μας βλέπω να σηκώνουμε αυτό το τρόπαιο».

Ο Τσερουντόλο ελπίζει ότι ο Μπέιλ μπορεί να παίξει καλά στο Παγκοσμίου Κυπέλλου, εκτός από ένα παιχνίδι.

«Είναι ένας τύπος με τρομερά προσόντα και ένας τύπος που κάνει μεγάλα παιχνίδια. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα το κάνει στο πρώτο παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι στην Αμερική», είπε ο Τσερουντόλο.