Καμία ανησυχία για Μέσι στην Αργεντινή

Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι ετοιμάζεται για την τελευταία του εμφάνιση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όταν θα ταξιδέψει στο Κατάρ αργότερα αυτό το μήνα.

Ο σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν Λιονέλ Μέσι, δεν έχει κερδίσει ακόμη τη ναυαρχίδα της FIFA με την Αργεντινή, έχοντας εμφανιστεί στα τουρνουά του 2006, του 2010, του 2014 και του 2018. Ήρθε πιο κοντά το 2014 όταν η «Αλμπισελέστε» έφτασε στον τελικό, αλλά ηττήθηκε από τη Γερμανία στην παράταση.

Ωστόσο, έχουν έρθει στο φως ορισμένοι φόβοι για απουσία λόγω τραυματισμού.

Η Παρί Σεν Ζερμέν επιβεβαίωσε ότι ο Μέσι θα μείνει εκτός του προτελευταίου αγώνα πριν από τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο εναντίον της Λοριάν με πρόβλημα στον αχίλλειο. Ωστόσο, προσθέτουν ότι ο θρύλος της Μπαρτσελόνα θα επιστρέψει σύντομα στις συλλογικές προπονήσεις.

Η δήλωσή τους έχει ως εξής: «Υποφέροντας από φλεγμονή στον αχίλλειο τένοντα, ο Λέο Μέσι θα παραμείνει σε φροντίδα για προληπτικούς λόγους. Θα επιστρέψει στις συλλογικές προπονήσεις την επόμενη εβδομάδα».

Ενώ υπάρχει ακόμα αρκετός χρόνος στο γεμάτο πρόγραμμα αγώνων για να αποκλειστούν οι παίκτες από τη διεκδίκηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Μέσι δεν κινδυνεύει. Είναι ο αρχηγός της Αργεντινής και ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, οπότε η συμμετοχή του στην ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι είναι σίγουρη.

Οι οπαδοί της Αργεντινής θα έχουν αναπνεύσει έναν συλλογικό αναστεναγμό ανακούφισης όταν επιβεβαιώθηκε η επιστροφή του στις προπονήσεις, αλλά εξακολουθούν να ανησυχούν εάν ο Μέσι θα φτάσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο σε πλήρη φόρμα.

Οποιοδήποτε πισωγύρισμα θα μπορούσε να γίνει σοβαρό πρόβλημα για τον Μέσι και τον Σκαλόνι, με την Αργεντινή να είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τουρνουά μετά την επιτυχία τους στο Κόπα Αμέρικα 2021.

Δεδομένης της φόρμας στην οποία βρίσκεται μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν, η απώλεια του Μέσι θα ήταν ένα τεράστιο πλήγμα.