Με πολλά ονόματα η προεπιλογή του Μεξικού

Προγνωστικά Μουντιάλ

Το Μεξικό θα συμμετάσχει στο όγδοο συνεχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, αφού τερμάτισε δεύτερο στα προκριματικά της CONCACAF.

Η καλύτερη επίδοσή για το Μεξικό ήρθε στις διοργανώσεις του 1970 και του 1986 αντίστοιχα, όταν έφτασαν στα προημιτελικά και παρεμπιπτόντως ήταν οι οικοδεσπότες και στις δύο περιπτώσεις.

Μετά τη συντριβή στη Φάση των 16 το 2018, μπορούν να προχωρήσουν περισσότερο αυτή τη φορά;

Έχουν κληρωθεί στο Group C μαζί με το φαβορί Αργεντινή, την ασιατική υπερδύναμη Σαουδική Αραβία και την Πολωνία του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Μια δύσκολη ομάδα πράγματι, αλλά ο Τάτα Μαρτίνο θα ελπίζει ότι οι δυνάμεις του μπορούν τουλάχιστον να προκριθούν στα νοκ άουτ και όλα είναι πιθανά από εκεί και πέρα. Ο προπονητής έχει ορίσει μια προκριματική ομάδα 31 ατόμων που σύντομα θα περιοριστεί σε μια τελική ομάδα παγκοσμίου κυπέλλου.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΎΛΑΚΕΣ

Ο Γκιγιέρμο Οτσόα είναι πιθανό να είναι η πρώτη επιλογή για τον Μαρτίνο στο Κατάρ. Ο βετεράνος τερματοφύλακας ήταν ένας αδιαμφισβήτητος εκκινητής για την Club America αυτή τη σεζόν και ξέρει τι απαιτείται σε αυτό το επίπεδο.

Ο Ροντόλφο Κότα είναι μια σταθερή επιλογή ως back-up τερματοφύλακας, καθώς είναι βασικός με τη Λεόν και εμφανίστηκε για τελευταία φορά με εθνικά χρώματα στη νίκη με 3-0 επί του Σουρινάμ τον Ιούνιο του 2022.

Ο Αλφρέντο Ταλαβέρα, εν τω μεταξύ, είναι μια άλλη έμπειρη επιλογή, ο οποίος έχει 38 συμμετοχές με την εθνική ομάδα μετά το ντεμπούτο του το 2011.

Όνομα Ομάδα
Γκιγιέρμο Οτσόα Κλαμπ Αμερική
Αλφρέδο Ταλαβέρα Χουάρες
Ροδόλφο Κότα Λέσχη Λεόν

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Η Τάτα Μαρτίνο αρέσκεται να εμμένει σε μια παραδοσιακή τετράδα.

Η πίσω γραμμή του Μεξικού είναι ένα μείγμα εμπειρίας και ταλέντου καθώς υπάρχουν μερικοί βετεράνοι όπως οι Έκτορ Μορένο, Νέστορ Αραούχο και Χεσούς Γκαλάρντο, μαζί με μερικά νεαρά ταλέντα όπως ο Κέβιν Άλβαρεζ, ο Χεσούς Ανγκούλο και ο Γιόχαν Βάσκεζ.

Ο Ανγκούλο είναι ένας ευέλικτος παίκτης που μπορεί να παίξει ως αριστερός μπακ και μπορεί επίσης να παίξει ως σέντερ μπακ.

Ο Χόρχε Σάντσες αγωνίζεται εδώ και λίγο καιρό στον Άγιαξ, οπότε ο Άλβαρεζ μπορεί να πάρει στο νήμα τη θέση του δεξιού μπακ. Ο 23χρονος βρίσκεται σε εντυπωσιακή φόρμα στη Liga MX για την Πατσούκα.

Όνομα Λέσχη
Χόρχε Σάντσες Αίας
Νέστορ Αραούχο Κλαμπ Αμερική
Γεράρδο Αρτεάγκα Γκενκ
Κέβιν Άλβαρεζ CF Πατσούκα
Ιησούς Γκαλάρντο Μοντερέι
Σέζαρ Μόντες Μοντερέι
Έκτορ Μορένο Μοντερέι
Ιησούς Ανγκούλο Τίγκρες UANL
Γιόχαν Βάθκεθ Κρεμονέζικα

ΜΕΣΟΙ

Ο Έκτορ Ερέρα πρέπει να είναι ένα από τα πρώτα ονόματα στο φύλλο της ομάδας, καθώς ο 32χρονος φέρνει πλούσια εμπειρία αφού πέρασε σχεδόν μια δεκαετία στην Ευρώπη κάνοντας την ανταλλαγή του πρώτα με την Πόρτο και στη συνέχεια με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Θα υποστηριχθεί επιδέξια από έναν άλλο βετεράνο του Αντρές Γκουαρδιόλα, τον παίκτη με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του Μεξικού, καθώς και από τον σταρ του Άγιαξ, Έντσον Άλβαρεζ

Όσον αφορά τους μεγάλους παίκτες, πολλά θα εξαρτηθούν από τη φυσική κατάσταση των ακραίων αστέρων. Ο Κορόνα ονομάστηκε στην προκαταρκτική ομάδα παρά τον τραυματισμό στην περόνη που πιθανότατα θα τον κρατήσει εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτό ασκεί περαιτέρω πίεση στους Ντιέγκο Λάινεθ ή Ουριέλ Αντούνα να λάμψουν απέναντι στον Τσάκι Λοσάνο.

Όνομα Λέσχη
Ορμπελίν Πινέδα ΑΕΚ
Κάρλος Ροντρίγκεζ Κρουζ Αζούλ
Ουριέλ Αντούνα Κρουζ Αζούλ
Ρομπέρτο Αλβαράδο Γκουανταλαχάρα
Έκτορας Ερέρα Δυναμό Χιούστον
Έρικ Γκουτιέρες ΥΓ.
Λουίς Τσάβες Πατσούκα
Έρικ Σάντσες Πατσούκα
Λουίς Ρόμο Μοντερέι
Αντρές Γκουαρδάδο Ρεάλ Μπέτις
Ντιέγκο Λάινεθ Μπράγκα
Ιησούς Κορώνα Σεβίλλη
Έντσον Άλβαρεζ Αίας
Χίρβινγκ Λοσάνο Νάπολι

ΕΠΙΤΙΘΕΤΙΚΟΙ

Το Μεξικό μπορεί να υπερηφανεύεται για μια ισχυρή πρώτη γραμμή με τους Λονθάνο και Ραούλ Χιμένεθ ως πρωταγωνιστές.

Ο Ροτζέλιο Φούνες Μόρι του Μοντερέι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα τη φετινή σεζόν στη Liga MX, ενώ ο Χένρι Μάρτιν κάνει μεστή σεζόν με την Club America και θα πιέσει για μια θέση εκκίνησης.

Ένας παίκτης που έμεινε εκτός ομάδας ήταν ο Χαβιέρ «Τσιτσαρίτο» Ερνάντες, με τον Μαρτίνο να επιλέγει να μην καλέσει τον σταρ του LA Galaxy παρά την ισχυρή σεζόν στο MLS.

Όνομα Λέσχη
Χένρι Μάρτιν Κλαμπ Αμερική
Σαντιάγο Χιμένεθ Φέγενορντ
Ροτζέλιο Φούνες Μόρι Μοντερέι
Ραούλ Χιμένεθ Λύκοι
Αλέξης Βέγκα Τσίβας