Πιέζει η Ουκρανία να πάρει τη θέση του Ιράν

Ουκρανία

Η Ουκρανία κατέθεσε επίσημο αίτημα στη FIFA, ώστε το Ιράν να αποβληθεί από το Μουντιάλ 2022 που θα γίνει στο Κατάρ.

Όπως ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Sky Sports, η Ουκρανία ζήτησε από την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία «να εξετάσει το ενδεχόμενο αποκλεισμού του Ιράν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ».

Όπως είχε ήδη συμβεί με τη Σαχτάρ Ντονέτσκ, οι ουκρανικές Αρχές αμφισβητούν τη συμμετοχή της χώρας που βοηθά τις ρωσικές επιθέσεις κατά των Ουκρανών, μέσω της προμήθειας όπλων.

Αποκλεισμένη από τη διοργάνωση στον τελικό των ευρωπαϊκών πλέι οφ από την Ουαλία (1-0), η Ουκρανία δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια. Σύμφωνα με τον Καβέχ Σόλεκολ, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ουκρανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου ζήτησε από τη FIFA να εξετάσει τον αποκλεισμό του Ιράν, για τον λόγο που προαναφέρθηκε.

Boost νίκης στο Pamestoixima.gr: Βλέπεις τα κέρδη σου να εκτοξεύονται!

Αυτός ο ισχυρισμός ακολουθεί παρόμοιο αίτημα που κατέθεσε την περασμένη Δευτέρα (24/10) Σαχτάρ Ντόνετσκ, που είχε υποστηρίξει μέσω του γενικού διευθυντή της, Σεργκέι Πάλκιν, ότι το Ιράν δεν θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο (20 Νοεμβρίου – 18 Δεκεμβρίου).

«Ενώ οι Ιρανοί ηγέτες περνούν καλά βλέποντας την Εθνική ομάδα τους να παίζει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, οι Ουκρανοί θα σκοτωθούν από ιρανικά drones και πυραύλους. Σχεδόν 250 από αυτά τα drones έχουν ήδη επιτεθεί σε ειρηνικές πόλεις στην Ουκρανία», είχε διαβεβαιώσει η Σαχτάρ.

«Κάθε ένα από αυτά παρήχθη και παραδόθηκε από τις ιρανικές Αρχές. Ιρανοί εκπαιδευτές και ο στρατός εκπαίδευσαν και διαχειρίστηκαν άμεσα τις εκτοξεύσεις drone που κατέστρεψαν σπίτια, μουσεία, πανεπιστήμια, γραφεία, γήπεδα και πάνω απ’ όλα σκότωσαν Ουκρανούς», ανέφερε ο σύλλογος, διαβεβαιώνοντας ότι η κενή θέση θα καλυφθεί από την Εθνική Ουκρανίας.