Βλάχοβιτς και Μίτροβιτς τραβούν τα βλέμματα στη Σερβία

Βλάχοβιτς και Μίτροβιτς

Η συνεργασία των Βλάχοβιτς και Μίτροβιτς αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον στο επερχόμενο Μουντιάλ του Κατάρ.

Η Σερβία οδεύει επίσης προς τη ρεβάνς ενός αμφιλεγόμενου παιχνιδιού από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. Πριν από τέσσερα χρόνια, εμφανίστηκαν πολιτικές εντάσεις όταν η Σερβία έχασε από την Ελβετία, τα γκολ της οποίας σημειώθηκαν και τα δύο από παίκτες με καταγωγή από το Κοσσυφοπέδιο. Σερβία και Ελβετία έχουν κληρωθεί ξανά στον ίδιο όμιλο το 2022.

Αυτό θα είναι το τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο της ομάδας ως Σερβία, αλλά το 13ο όταν περιλαμβάνονται τα ρεκόρ της πρώην γιουγκοσλαβικής ομάδας. Η ομάδα δεν έχει περάσει τη φάση των ομίλων από το 1998.

Μετά την αποτυχία πρόκρισης στο περσινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, η πιθανότητα για μια βαθύτερη πορεία στο Κατάρ φαίνεται πιο ελπιδοφόρα για τη Σερβία με βάση τα πρόσφατα αποτελέσματα. Η ομάδα ήταν αήττητη στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μπροστά από την Πορτογαλία στον όμιλό της, και κέρδισε την άνοδο φέτος από τη δεύτερη κατηγορία του Nations League. Ωστόσο, η φιλική ήττα με 3-0 από τη Δανία τον Μάρτιο ήταν μια υπενθύμιση των περιορισμών μιας ομάδας με άφθονο ταλέντο στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση, αλλά ευάλωτη στην άμυνα.

Εκτός από την Ελβετία, η Σερβία θα αντιμετωπίσει τη Βραζιλία και το Καμερούν στο Group G. Η Βραζιλία ήταν επίσης στον όμιλο με τους Σέρβους και τους Ελβετούς στη Ρωσία πριν από τέσσερα χρόνια.

Βλάχοβιτς και Μίτροβιτς συνεργάζονται καλά μπροστά και πετυχαίνουν πολλά γκολ, με τον Μίτροβιτς να είναι ο πρώτος Σέρβος παίκτης που σκοράρει 50 για τη χώρα του. Θα υποστηριχθούν από τον Λούκα Γιόβιτς, που κάποτε θεωρούνταν αστέρι του μέλλοντος και τώρα ξαναχτίζει την καριέρα του στη Φιορεντίνα μετά από μια αποτυχημένη θητεία στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ντούσαν Τάντιτς είναι ο πιο έμπειρος παίκτης της ομάδας και ένας ζωτικός συνδετικός κρίκος μεταξύ της μεσαίας γραμμής και των επιθετικών, ενώ ο Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς μπορεί να δημιουργήσει και να βάλει γκολ από τη μεσαία γραμμή.

Μια αντιπαλότητα με την περίφημα ουδέτερη Ελβετία μπορεί να φαίνεται απίθανη. Οι δύο χώρες δεν μοιράζονται σύνορα και έχουν μικρή ιστορία πολιτικής έντασης.

Ωστόσο, το παιχνίδι της Σερβίας και της Ελβετίας στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν αμφιλεγόμενο.

Ο Γκρανίτ Τζάκα και ο ΤζερντάνΣακίρι έκαναν χειρονομίες αντιπροσωπεύοντας τον δικέφαλο αετό από τη σημαία της Αλβανίας αφού πέτυχαν γκολ, εξοργίζοντας ορισμένους Σέρβους οπαδούς και πολιτικούς. Η FIFA επέβαλε πρόστιμο στους παίκτες για την πράξη. Το διοικητικό όργανο επέβαλε επίσης πρόστιμο στη Σερβία για τα “πανό και τα μηνύματα που εισάγουν διακρίσεις” των οπαδών της και για τη ρίψη αντικειμένων.

Οι Τζάκα και Σακίρι έχουν αλβανική καταγωγή που συνδέεται με το Κοσσυφοπέδιο, πρώην σερβική επαρχία που κήρυξε ανεξαρτησία το 2008. Η Σερβία δεν αναγνωρίζει αυτή την ανεξαρτησία.

Ο προπονητής της Σερβίας Ντράγκαν Στόικοβιτς, με το παρατσούκλι Πίξι, προσπάθησε να μειώσει την ένταση.

«Θέλω να κρατήσω την εθνική μας ομάδα όσο το δυνατόν πιο μακριά από την πολιτική», είπε πρόσφατα. «Σε ό,τι μας αφορά, δεν θα υπάρξουν τέτοιες τρελές κουβέντες ή παρόμοια προβλήματα».

Boost νίκης και τα κέρδη σου πολλαπλασιάζονται στο Pamestoixima.gr!