Κατάρ: Η πρώτη του μεγάλη διοργάνωση ήταν σε άλλη ήπειρο

Κατάρ

Το Κατάρ ετοιμάζεται για τη παρθενική συμμετοχή του σε Μουντιάλ, αλλά είχε κάνει αισθητή τη παρουσία του αγωνιστικά μερικά χρόνια πριν.

Έχουμε συνηθίσει τις μεγάλες διοργανώσεις του ποδοσφαίρου να τις αναλαμβάνουν χώρες με σπουδαία ποδοσφαιρική παράδοση ή τέλος πάντων με μερικούς σπουδαίους πρεσβευτές του αθλήματος. Φέτος η αλήθεια είναι πως η διοργάνωση του Μουντιάλ γίνεται στο Κατάρ. Το κράτος της μέσης ανατολής μπορεί να είχε μπει στα ποδοσφαιρικά γεγονότα με τις αγορές μεγάλων ομάδων από επενδυτές του αλλά φέτος παίρνει για πρώτη την πρωτοβουλία της διοργάνωσης ενός τέτοιου θεσμού.

Boost νίκης στο Pamestoixima.gr: Βλέπεις τα κέρδη σου να εκτοξεύονται!

Η εθνική του ομάδα θα κάνει επίσης την πρώτη της επίσημη εμφάνιση σε τέτοια διοργάνωση. Το Κατάρ βέβαια είχε κάνει ένα άτυπο ανεπίσημο ντεμπούτο μερικά χρόνια πριν όταν είχε συμμετάσχει ως γκεστ στο Κόπα Αμέρικα, σε μία από τις πιο περίεργες συμμετοχές όλων των εποχών άμα αναλογιστούμε τα χιλιόμετρα που το χώριζαν από την Βραζιλία.

Στο αγωνιστικό σκέλος εκείνου του τουρνουά, οι Άραβες είχαν μία αξιοπρεπέστατη παρουσία. Στο πρώτο τους αγώνα, βρέθηκαν πίσω με 2-0 αλλά τελικά γύρισαν τον αγώνα και ισοφάρισαν τελικά την αντίπαλο τους Παραγουάη, σε ένα μοναδικό ματς από άποψη θεάματος. Ο δεύτερος αγώνας ήταν κόντρα στην Κολομβία. Ματς υψηλής έντασης και συνθηκών, λύγισαν στο φινάλε με γκολ του Ζαπατά. Είχαν ευκαιρίες ακόμα και για να προηγηθούν ωστόσο δεν τις εκμεταλλεύτηκαν. Τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Αργεντινή, κατάφεραν να μην ηττηθούν με μεγάλο σκορ και το τελικό 2-0 ήταν… το αποτέλεσμα μίας καλής προσπάθειας, κόντρα σε έναν ανώτερο αντίπαλο.

Δύο ήττες λοιπόν και μία ισοπαλία για μία καλή ομάδα. Το τουρνουά εκείνο αποτέλεσε την γενική πρόβα της συνέχειας και του Μουντιάλ. Για να δούμε άμα το Κατάρ θα παρουσιαστεί εξίσου φιλότιμο ή δεν θα αντέξει την πίεση.