Μουντιάλ Κατάρ: Ουκρανία αντί Ιράν ζητάει η Σαχτάρ

Μουντιάλ Κατάρ

Ο γενικός διευθυντής της Σαχτάρ Ντόνετσκ ζήτησε την αντικατάσταση του Ιράν με την εθνική Ουκρανίας στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Ως μια «δικαιολογημένη κίνηση» χαρακτήρισε ο γενικός διευθυντής της Σαχτάρ την αντικατάσταση του Ιράν από την Ουκρανία στο Μουντιάλ του Κατάρ. Πιο συγκεκριμένα, ο Σεργκέι Πάλκιν σε δήλωση που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστήριξε ότι η Τεχεράνη ότι παρέδωσε μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Μόσχα για να υποστηρίξει την εισβολή της, όμως το Ιράν θα συνεχίσει να αγωνίζεται κανονικά.

«Ενώ οι Ιρανοί ηγέτες θα διασκεδάζουν βλέποντας την εθνική τους ομάδα να παίζει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, οι Ουκρανοί θα σκοτώνονται από ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ιρανικούς πυραύλους», έγραψε ο Πάλκιν και συμπλήρωσε: «Κάθε ένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη παρήχθη και παραδόθηκε από τις ιρανικές αρχές, οι Ιρανοί εκπαιδευτές και ο στρατός εκπαίδευσαν και διαχειρίστηκαν άμεσα τις εκτοξεύσεις τους».

Ο γενικός διευθυντής της Σαχτάρ Ντόνετσκ ήταν ξεκάθαρος στην επιστολή του λέγοντας: «Η Σαχτάρ καλεί τη FIFA και ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα να απαγορεύσουν αμέσως την εθνική ομάδα του Ιράν να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο μετά την άμεση εμπλοκή της χώρας σε τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον Ουκρανών. Η FIFA θα πρέπει να αντικαταστήσει το Ιράν με την Ουκρανία, «που έχει αποδείξει ότι αξίζει να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, παίζοντας με την καρδιά της».

Σημειώνεται ότι το Ιράν έχει κληρωθεί στον δεύτερο όμιλο της τελικής φάσης και αναμένεται να αγωνιστεί με την Αγγλία, την Ουαλία και τις ΗΠΑ, σε έναν πολύ ενδιαφέρον γκρουπ που δυστυχώς συνδυάστηκε με πολιτικά θέματα από φιλάθλους. Αντίστοιχα, η Ουκρανία μπορεί να κέρδισε την Σκωτία με 3-1 στη Γλασκώβη, αλλά ηττήθηκε στον τελικό των play-off από την Ουαλία (1-0), όμως κανένας δεν ξέρει τα κριτήρια επιλογής σε περίπτωση «αποβολής» μιας εθνικής ομάδας.

Αναφέρεται ότ ι οι κανονισμοί του Παγκοσμίου Κυπέλλου αφήνουν τη FIFA τη δυνατότητα αντικατάστασης μιας εθνικής ομάδας με μια άλλη, αλλά δεν προσδιορίζουν τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται για τον ορισμό της ομάδας που θα αντικαταστήσει εκείνη που θα αποχωρήσει.

Τέλος, ο Πάλκιν κατέληξε λέγοντας ότι η «Αντικατάσταση του Ιράν με την Ουκρανία για πολιτικούς λόγους θα ήταν μια ιστορικά και αθλητικά δικαιολογημένη απόφαση».