Αποχώρησε τραυματίας ο Ζόμερ, σε αναμμένα κάρβουνα οι Ελβετοί

Ζόμερ

Τραυματίας αποχώρησε ο Ζόμερ στο 13ο λεπτό του παιχνιδιού κυπέλλου ανάμεσα σε Γκλάνμπαχ και Ντάρμσταντ.

Ο Γιαν Ζόμερ, ο τερματοφύλακας της Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ, έγινε αλλαγή από τον Τομπάιας Σίπελ στο 13ο λεπτό του αγώνα Κυπέλλου Γερμανίας με την Ντάρμσταντ, γεμίζοντας με ανησυχία τους Ελβετούς φιλάθλους.

Με 76 διεθνείς συμμετοχές, ο Ζόμερ είναι ο βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής Ελβετίας. Η απουσία του θα ήταν αναπόφευκτα μεγάλο πλήγμα στις κλήσεις των «Νάτι» του Μουράτ Γιακίν, τον διάδοχο του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, ο οποίος αποχώρησε μετά το Euro 2021, όπου ο Σόμερ και οι συμπαίκτες του είχαν αποκλείσει τη Γαλλία στη φάση των «16».

Boost νίκης στο Pamestoixima.gr: Βλέπεις τα κέρδη σου να εκτοξεύονται!

Η Ελβετία θα πρέπει να ελπίζει ότι δεν είναι παρά κάτι απλό για τον έμπειρο τερματοφύλακα, που χτύπησε στον αστράγαλο του αριστερού ποδιού. Ο  33χρονος γκολκίπερ συμμετείχε στον 11ο αγώνα του σε όλες τις εφετινές διοργανώσεις με την Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ, ομάδα στην οποία εντάχθηκε το 2014.

Τις τελευταίες ημέρες αρκετοί παίκτες τέθηκαν νοκ άουτ από το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως ο Ενγκολό Καντέ για τη Γαλλία, ο Ντιόγο Ζότα για την Πορτογαλία και ο Ρις Τζέιμς για την Αγγλία.

Ο Ιβόν Εμβογκό, ο οποίος αγωνίζεται στη Λοριάν, ήταν παρών στην τελευταία συνάντηση της Εθνικής Ελβετίας και θα μπορούσε να επωφεληθεί από ενδεχόμενη αποχώρηση του Σόμερ, όπως και ο Νταβίντ φον Μπάλμος.

Η Ελβετία μετέχει στον 7ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου και θα ξεκινήσει την περιπέτειά της στα γήπεδα της Μέσης Ανατολής στις 24 Νοεμβρίου εναντίον του Καμερούν, πριν αντιμετωπίσει τη Βραζιλία στις 28 Δεκεμβρίου και τη Σερβία στις 2 Δεκεμβρίου.

Μια εβδομάδα πριν από τη φάση των ομίλων, οι «Νάτι» θα δώσουν φιλικό αγώνα με την Γκάνα.