Μουντιάλ Κατάρ: Απαγορεύτηκαν οι μάσκες Lucha Libre

Μουντιάλ Κατάρ

Δίχως τέλος οι περιορισμοί στο Μουντιάλ του Κατάρ. Ο τελευταίος αφορά τους Μεξικάνους οπαδούς και τη παραδοσιακή μάσκα τους Lucha Libre.

Η Μεξικάνικη κυβέρνηση ενημέρωσε τους οπαδούς που θα ταξιδέψουν στο Κατάρ πως πλέον η παραδοσιακή μάσκα Lucha Libre δεν επιτρέπεται στα γήπεδα ενόψει του Μουντιάλ. Η οργανωτική επιτροπή του Μουντιάλ του Κατάρ ουσιαστικά εμποδίζει τους Μεξικάνους να κάνουν αυτό για το οποίο είναι διάσημοι. οι Μεξικανοί οπαδοί είναι ένας από τους πιο πολύχρωμους στα γήπεδα με καπέλα charro, το τραγούδι του “Cielito Lindo“, ένα παραδοσιακό μεξικάνικο τραγούδι και τις πολύχρωμες μάσκες του Lucha Libre, ένα άλλο άθλημα που είναι πολύ χαρακτηριστικό σε αυτή τη χώρα.

Ο ομοσπονδιακός αξιωματούχος προειδοποίησε ότι εάν οι οπαδοί μεταφέρουν λαθραία αυτά τα αντικείμενα στα γήπεδα, ξεκινώντας από τους τρεις πρώτους αγώνες της φάσης των ομίλων εναντίον της Πολωνίας, της Αργεντινής και της Σαουδικής Αραβίας, το προσωπικό ασφαλείας θα τους εκδώσει προειδοποίηση. «Θα σου πουν ότι δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις, αν τα βγάλεις εκεί έξω».

Boost νίκης στο Pamestoixima.gr: Για όσους θέλουν πιο πολλά!

Επιπλέον, ο Μεξικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι υπάρχουν και άλλοι περιορισμοί για τους τουρίστες, για παράδειγμα, απαγορεύεται η εισαγωγή αλκοόλ στη χώρα:

«Εάν βρίσκεται στο αεροδρόμιο, το αλκοόλ κατάσχεται αυτόματα και εάν υπάρχει κάτι που θα υπερέβαινε τις μικρές διοικητικές κυρώσεις, τότε θα υπάρξει προξενική προστασία από τις μεξικανικές αρχές».

Η Οργανωτική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι υπάρχουν και άλλες απαγορευμένες συμπεριφορές κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπως η ύπαρξη εξωσυζυγικών υποθέσεων ή η κατανάλωση αλκοόλ δημόσια, οπότε η διοργάνωση αναμένεται να είναι εντελώς άτυπη με αυτό που έχουμε δει στην πρόσφατη ιστορία του τουρνουά.