Σπουδαίοι παίχτες του Μουντιάλ: Άντζελο Σκιάβιο, Ιταλία 1934

Άντζελο Σκιάβιο

Παίχτες που ξεχώρισαν ανά Μουντιάλ. Συνέχεια με το Μουντιάλ του 1934 και το άστρο του Σκιάβιο που έλαμψε στο Μουντιάλ, που οικοδέσποινα ήταν η χώρα του.

Ο Άντζελο Σκιάβιο, συμμετείχε για πρώτη σε Παγκόσμιο Κύπελλο στα τέλη της καριέρας του, το 1934 όταν την διοργάνωση ανέλαβε η Ιταλία. Γεννημένος στην Μπολόνια, έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα της πόλης σε ηλικία 17 ετών, μένοντας στην ίδια ομάδα καθ’ όλη την διάρκεια της καριέρας του. Κατάφερε να κερδίσει δύο φορές το πρωτάθλημα, το 1932 βραβεύτηκε ως κορυφαίος σκόρερ του πρωταθλήματος, ενώ το 1928 στο Άμστερνταμ, εκπροσώπησε την Ιταλία.

Ντεμπούτο σε Μουντιάλ, έκανε το 1934 στην Ιταλία στην πρώτη αναμέτρηση της εθνικής του, υπό το βλέμμα του Μπενίτο Μουσολίνι. Αντίπαλος οι Ηνωμένες Πολιτείες, τις οποίες διέσυραν οι Ιταλοί με το εμφατικό 7-1. Ο Σκιάβιο έκανε ονειρεμένη εμφάνιση, σημειώνοντας τρία τέρματα.  Στα επόμενα δύο ματς δεν σκόραρε, ωστόσο στον ένα προημιτελικό με την Ισπανία  έδωσε ασσίστ στο Τζιοβάνι Φεράρι για να σκοράρει το μοναδικό γκολ της ομάδας του. Στον ημιτελικό δεν κατάφερε να σκοράρει, όμως η Ιταλία προκρίθηκε στον τελικό.

Το Pamestoixima.gr δίνει αξία στο παιχνίδι σου!

Στον τελικό της Ρώμης, κόντρα στην Τσεχοσλοβακία, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 71ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Άντονι Πουτς, «παγώνοντας» τους Ιταλούς.  Λίγο αργότερα οι Ιταλοί ισοφάρισαν με τον Όρσι, οδηγώντας το παιχνίδι σε παράταση. Εκεί ο ομοσπονδιακός προπονητής, έδωσε μια απλή μεν εντολή, όμως ήταν αρκετή για να φέρει αναταράξεις στην άμυνα της Τσεχοσλοβακίας.  Οι Σκιάβιο και  Γκουαΐτα έπρεπε να αλλάζουν συνεχώς θέσεις μεταξύ τους. Απλό μεν, αποτελεσματικό δεν αφού στο 5ο λεπτό της παράτασης ο Σκιάβιο, σκόραρε και χάρισε το τρόπαιο στους Ιταλούς. Μπορεί να μην πήρε το χρυσό παπούτσι της διοργάνωσης, όμως αδιαμφισβήτητα ήταν ο ήρωας των Ιταλών.  Έπειτα από 16 χρόνια καριέρας, ο Σκιάβιο αποσύρθηκε το 1939, κάνοντας ρεκόρ αφού σκόραρε 244 γκολ.