Η ομάδα του Κατάρ το έχει πάρει σοβαρά το Μουντιάλ

Κατάρ

Ενώ όλες οι χώρες θα έχουν στη διάθεσή τους μια βδομάδα για προετοιμασία η αντίστοιχη του Κατάρ προετοιμάζεται εδώ και έξι μήνες.

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ έχει ήδη αρχίσει. Η πιο “περίεργη” – βάσει συνθηκών και χρονικής περιόδου – διοργάνωση στην ιστορία. Πρώτη φορά στην Αραβική Χερσόνησο, πρώτη φορά χειμώνα, πρώτη φορά σε μουσουλμανική χώρα, πρώτη φορά οι περισσότερες ομάδες θα έχουν μόλις μια εβδομάδα στη διάθεση τους για να προετοιμαστούν για τη πιο “λαμπερή” γιορτή στον πλανήτη.

Τα ευρωπαϊκά πρωτάθληματα θα σταματήσουν στις 13 Νοεμβρίου και η πλειοψηφία των συμμετεχούσων ομάδων θα έχει ελάχιστα 24ωρα για την προετοιμασία. Όμως η οικοδέσποινα χώρα του Κατάρ προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Κύπελλο εδώ και… μήνες!

Boost νίκης και τα κέρδη σου πολλαπλασιάζονται στο Pamestoixima.gr!

Μετά από μια πρωτοφανή απόφαση, οι 27 παίκτες που έχουν επιλεγεί από τον Καταλανό ομοσπονδιακό τεχνικό του Κατάρ, Φέλιξ Σάντσεθ βρίσκονται μαζί εδώ και μισό χρόνο, προκειμένου να “αναπτύξουν το ομαδικό πνεύμα και την τακτική του προπονητή”, όπως υποστηρίζουν στο Κατάρ.

Κάτι αντίστοιχο, αλλά μικρότερο σε διάρκεια, είχε γίνει πριν από 20 χρόνια όταν η Νότια Κορέα έκανε προετοιμασία… πέντε μηνών και είχε καταφέρει να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στο οποίο ήταν συνδιοργανώτρια.

Οι παίκτες της αποστολής της Κατάρ δεν συμμετέχουν στα παιχνίδια της ομάδας τους και μένουν στο προπονητικό κέντρο, αν και υπάρχει η ελευθερία για να δουν τις οικογένειες τους.

Στο διάστημα του εξάμηνου εγκλεισμού, το Κατάρ έχει δώσει δεκατέσσερα φιλικά παιχνίδια, κάποια απέναντι σε συλλόγους, άλλα κόντρα σε εθνικές ομάδες, ενώ στο πρόγραμμα των Καταριανών είναι η διεξαγωγή άλλων τριών φιλικών αγώνων (απέναντι στη Γουατεμάλα, τον Παναμά και τη Νικαράγουα), πριν την πρεμιέρα με το Εκουαδόρ στις 20 Νοεμβρίου!

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας των Καταριανών έγινε στην Αυστρία και το δεύτερο στάδιο στην Ισπανία, όπου θα διεξαχθούν και τα τελευταία φιλικά τεστ της αραβικής χώρας.