Νίκλας Φούλγκρουγκ: Ο πιο καυτός φορ στη Γερμανία

Νίκλας Φούλγκρουγκ

Ο Νίκλας Φούλγκρουγκ ζει τη στιγμή στη Γερμανία και τη Bundesliga, αλλά οι επιδόσεις του δε περνάνε απαρατήρητες ενόψει Μουντιάλ.

Εκείνοι που προηγουμένως καυχιόντουσαν για τα νούμερα που ο 29χρονος δημοσιεύει αυτή τη στιγμή στην κορυφαία κατηγορία της Γερμανίας είναι θρύλοι του παιχνιδιού. Με επτά γκολ στις οκτώ πρώτες εμφανίσεις του, Νίκλας Φούλγκρουγκ– αυτή τη στιγμή ο πρώτος σκόρερ της Bundesliga – κοντράρει στα ίσια τους Ρόυντι Βόλερ  και MΜίροσλαβ Κλόζε, ποδοσφαιρικά μεγαθήρια και πρώην ήρωες της Βρέμης. Μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν, το Νο.11 της Βέρντερ έχει σκοράρει κόντρα σε Βόλφσμπουργκ, Στουτγκάρδη, Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Χόφενεχιμ, ενώ έχει καταγράψει διπλά στην Μπόχουμ και στην έδρα της Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ.

Boost νίκης στο Pamestoixima.gr: Βλέπεις τα κέρδη σου να εκτοξεύονται!

Πράγματι, μόνο οι Έρλινγκ Χάαλαντ, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Νεϊμάρ και Κιλιάν Μπαπέ έχουν πετύχει περισσότερα γκολ αυτή τη σεζόν μεταξύ των παικτών που βρίσκονται στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το «Fülle» γεμίζει πολλές στήλες τύπου σχετικά με μια πιθανή κλήση στη Γερμανία του Χάνσι Φλικ για το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA.

«Αυτό που κάνει έχει μεγάλη αξία», είπε ο Φλικ. ” Έχει μια πολύ καλή πορεία τώρα και νομίζω ότι τα πάει πολύ καλά και μπορεί να φέρει ένα στοιχείο στην ομάδα μας που δεν έχουμε στην τωρινή μας κατάσταση. Βλέπουμε μερικούς παίκτες σε αυτή τη θέση στην Bundesliga που θα μπορούσαν ενδεχομένως να μας ενισχύσουν στην 26μελή ομάδα… Είναι υποψήφιος».

Ο Φούλγκρουγκ, ωστόσο, κρατά τα πόδια του στο έδαφος. Προς το παρόν, τουλάχιστον. «Αυτό θα το κρίνουν οι άλλοι», είπε ο 29χρονος όταν ρωτήθηκε αν φανταζόταν τις πιθανότητές του να φτιάξει την ομάδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο. «Νομίζω ότι τα πάω πολύ καλά αυτή τη στιγμή, αλλά είναι ένα ομαδικό παιχνίδι. Πολλά πράγματα δουλεύουν για μένα αυτή τη στιγμή και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό γιατί έχω δουλέψει σκληρά γι’ αυτό».

Ο Νίκλας Σταρκ της Βέρντερ συμφώνησε για τον παίκτη που έχει εκπροσωπήσει στο παρελθόν τη χώρα του σε επίπεδο Κ18, Κ19 και Κ20. «Η εθνική ομάδα της Γερμανίας έχει μερικούς πολύ καλούς τεχνικούς παίκτες, αλλά όσον αφορά τον καθαρό αριθμό εννέα, δεν μπορείς να κοιτάξεις πέρα από τον Fülle, είναι σε πολύ καλή κατάσταση», εξήγησε ο αμυντικός.

Για τον ίδιο τον παίκτη, η φλυαρία αποτυγχάνει να τον αποσπάσει από το καθήκον, που είναι να βοηθήσει τον σύλλογό του με τον καλύτερο τρόπο που ξέρει: σκοράροντας γκολ. «Φυσικά είμαι πολύ χαρούμενος όταν άνθρωποι όπως ο Λόταρ Ματέους ή άλλοι που γνωρίζουν καλά το ποδόσφαιρο επαινούν το παιχνίδι μου και λένε ότι τα πάω καλά», είπε ο Φούλγκρουγκ. «Αλλά όλα τα άλλα είναι έξω από τα χέρια μου. Προσπαθώ να κάνω αυτό που κάνω αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο από το να συνεχίσουμε να δουλεύουμε».