Μουντιάλ Κατάρ: Εντυπωσιακότατα τα στάδια του τουρνουά

Μουντιάλ Κατάρ

Το Μουντιάλ του Κατάρ θα διεξαχθεί σε οκτώ στάδια, άλλα καινούρια και άλλα παλαιότερα, τα οποία ξεχωρίζουν για το σχεδιασμό τους.

Πολλά από τα στάδια του Μουντιάλ του Κατάρ είναι ολοκαίνουρια και δημιουργήθηκαν αποκελιστικά για τη τεράστια διοργάνωση. Άλλα είναι παλαιότερα, αλλά για να ανταπεξέλθουν στα κριτήρια και στις προσδοκίες ανακαινίστηκαν πλήρως. Πάμε να δούμε μερικά από αυτά.

Στάδιο Αλ Μπαΐτ

Ο σχεδιασμός του σταδίου Al Bayt, είναι εμπνευσμένος από τις παραδοσιακές σκηνές των νομάδων του Κατάρ. Το στάδιο στην παραλιακή πόλη Αλ Κουρ του βορειοανατολικού Κατάρ θα φιλοξενήσει τον εναρκτήριο αγώνα και έναν ημιτελικό. Η αρένα των 60.000 θέσεων έχει επίσης οροφή που κλείνει. Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο η πάνω κερκίδα θα αποσυναρμολογηθεί και θα δωρηθεί σε χώρα του εξωτερικού.

Στάδιο Αλ Τζανούμπ

Στην πόλη Αλ Ουάκρα βρίσκεται το στάδιο Al Janoub, που από ψηλά μοιάζει με γιγάντιο κοχύλι. Το σχέδιο λέγεται ότι θυμίζει τις βάρκες Ντάου των καταριανών ψαράδων μαργαριταριών. Στο στάδιο, με οροφή που κλείνει, διεξήχθησαν οι αγώνες του Αραβικού Κυπέλλου της FIFA το 2021. Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο η ποδοσφαιρική ομάδα Αλ Ουάκρα θα έχει εκεί την έδρα της.

Στάδιο Education City

Στην πόλη Αρ Ραγιάν βρίσκεται και το Education City Stadium. Αποκαλείται και «Κόσμημα της Ερήμου» λόγω του ασυνήθιστου σχεδιασμού του που θυμίζει επιφάνεια πολύτιμου λίθου. Κατασκευάστηκε ειδικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο και έχει χωρητικότητα 40.000 θέσεων, η οποία θα μειωθεί σε 20.000 μετά το Μουντιάλ. Στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθεί από τα γειτονικά πανεπιστήμια.

Στάδιο Αλ Τουμάμα

Στη Ντόχα βρίσκεται το στάδιο Al Thumama. Το νεόκτιστο στάδιο δεν προοριζόταν αρχικά για το Παγκοσμίο Κυπέλλο. Συμπεριλήφθηκε ωστόσο την τελευταία στιγμή στους χώρους διεξαγωγής του Μουνιτάλ. Το αρχιτεκτονικό σχέδιο βασίζεται στο παραδοσιακό Τάκε, ένα καπέλο για άνδρες. Για το σκοπό αυτό σχεδιάστηκε διακοσμητική πρόσοψη, η οποία καταλαμβάνει έκταση σχεδόν 25.000 τετραγωνικών μέτρων.

Bet Builder: Τώρα συνδυάζεις διαφορετικά στοιχήματα στον ίδιο αγώνα στο Pamestoixima.gr!