Υποψήφιος για Μουντιάλ ο Κοτάρσκι του ΠΑΟΚ

Κοτάρσκι

Ο Ντόμινικ Κοτάρσκι διαπρέπει με την U21 της Κροατίας και οι συμπατριώτες του τον... στέλνουν στην Εθνική Ανδρών και το Κατάρ.

Όπως σημειώνουν οι συμπατριώτες του: «Όσοι τον γνωρίζουν καλύτερα υποστηρίζουν ότι είναι ένας απίστευτα ήρεμος τερματοφύλακας, κάπως εσωστρεφής, αλλά εξαιρετικά σταθερός και ώριμος», κάτι που αντιλήφθηκε κανείς καλά στο 2-0 της Δανίας. Μετά το δεύτερο γκολ του αντιπάλου, ο Κοτάρσκι δεν… βυθίστηκε, απεναντίας εξελίχθηκε στον ήρωα της Εθνικής Ελπίδων. 

«Στην πραγματικότητα, ο Λούκα Σούτσιτς είχε μια εξαιρετική εμφάνιση, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι συνέβαλαν και παίκτες από τον πάγκο, όπως ο Φρόικο, ο Μπιούκ, ο Ματάνοβιτς και ο επικίνδυνος Πάσαλιτς. Παρ’ όλα αυτά ο ήρωας της εθνικής Ελπίδων της Κροατίας, είναι ο Ντόμινικ Κοτάρσκι.

Το γεγονός της ωριμότητάς του και της ετοιμότητάς του φάνηκε ξανά στο ματς με την Δανία. Μετά το 2-0 της Δανίας δεν τον πήρε απο κάτω αλλά σε αρκετές περιπτώσεις κράτησε με εξαιρετικές επεμβάσεις το 2-0 και στα πέναλτι έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά!»

Ο Ντόμινικ Κοτάρσκι θα είναι ο βασικός κίπερ στο EURO U21 το καλοκαίρι, ωστόσο, στην Κροατία θεωρούν ότι «παίζει» να συμπεριληφθεί στην αποστολή της εθνικής για το Μουντιάλ του Κατάρ: «Θα μπορούσε σύντομα να χτυπήσει την πόρτα της εθνικής ομάδας. Αυτή τη στιγμή, δύο από την ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς είναι αδιαμφισβήτητοι. Οι Λιβάκοβιτς και Ίβουσιτς είναι σίγουρα οι δύο που θα πάνε Κατάρ, ωστόσο, υπάρχει μια ακόμη θέση που δεν είναι δεδομένη για κάποιον. Αυτή την θέση φαίνεται να διεκδικούν οι Λόβρε Κάλινιτς και Ντόμινικ Κοτάρσκι…

Όπως σημειώνουν οι συμπατριώτες του: «Στον ΠΑΟΚ απολαμβάνουν το ταλέντο του. Αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς, αργά ή γρήγορα θα ανοίξει τις πόρτες της εθνικής ομάδας και θα βρεθεί εκεί όπου ονειρεύεται. Μπορεί να το κάνει αυτό; Πολλοί πιστεύουν στον Ντόμινικ, αλλά στο τέλος της ημέρας όλα εξαρτώνται από αυτόν το «ιπτάμενο τύπο».