Ο Τέρι Μπούτσερ τη μάτωνε τη φανέλα

Μπούτσερ

H εικόνα του Τέρι Μπούτσερ, με μπανταρισμένο το ματωμένο του κεφάλι, ήταν πρωτοσέλιδο την επόμενη σε όλο τον κόσμο.

1989, 6 Σεπτεμβρίου. Σαν σήμερα η Αγγλία θέλει αποτέλεσμα στη Στοκχόλμη για να διατηρήσει ελπίδες πρόκρισης στο Μουντιάλ και η εικόνα του Τέρι Μπούτσερ, με μπανταρισμένο το ματωμένο του κεφάλι, ήταν πρωτοσέλιδο την επόμενη σε όλο τον κόσμο.

Ήταν μία από τις συνολικά επτά φορές που ο Μπούτσερ φόρεσε το περιβραχιόνιο της εθνικής ομάδας της Αγγλίας (σε 77 εμφανίσεις – 3 γκολ). Και ενάντια στη Σουηδία χτύπησε το κεφάλι του άσχημα με έναν αντίπαλο, γέμισε αίματα και χρειάστηκαν επτά ράμματα αρχικά και άλλα δύο αργότερα για να μπορέσει να συνεχίσει.

Τότε το ποδόσφαιρο ήταν πολύ διαφορετικό. Οι παίκτες δεν ήταν υποχρεωμένοι να αλλάξουν φανέλες αν μάτωναν. Ο ίδιος συνέχισε κανονικά και μάλιστα σε κάθε φάση που έπαιρνε κεφαλιά, άνοιγε ξανά το κεφάλι του. «Είχαν γεμίσει όλοι οι παίκτες με τα αίματά μου, είχε γεμίσει κι η μπάλα με το αίμα μου» θυμόταν.

Η Αγγλία τελικά κράτησε το 0-0 και πήρε την πρόκριση για το Μουντιάλ του 1990 κι ο Μπούτσερ έγινε εθνικός ήρωας με τις αγγλικές εφημερίδες να ζητούν να του απονεμηθεί μετάλλιο ανδρείας!

Boost νίκης στο Pamestoixima.gr: Βλέπεις τα κέρδη σου να εκτοξεύονται!

«Ήμουν αρχηγός της χώρας μου εκείνη τη νύχτα σε ένα σημαντικό ματς για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δεν θα έβγαινα ποτέ, ο Μπόμπι Ρόμπσον το ήξερε. Θα τον σκότωνα αν με έβγαζε αλλαγή για ένα απλό σκίσιμο στο κεφάλι. Ήμουν πάντως πολύ παραπάνω σαν παίκτης από μία ματωμένη φανέλα», είχε πει μετά από χρόνια.

«Θα μπορούσε όμως να είναι χειρότερα τα πράγματα, να έχω μείνει στην ιστορία σε εκείνη τη φωτογραφία με τον απατεώνα και το χέρι του», συμπληρώνει σε άλλη συνέντευξη, εννοώντας φυσικά το «χέρι του Θεού» και τον Μαραντόνα τον οποίο δεν ψήφισε στην 11αδα του με τους καλύτερους όλων των εποχών, αφού τον μισούσε με πάθος.