Ενισχύουν την ασφάλεια στο Κατάρ, λίγο πριν την έναρξη

Μουντιάλ ομάδες

Κατάρ - Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Οι Αρχές καλούν πίσω ακόμα και διπλωμάτες να κάνουν τη στρατιωτική τους θητεία στο Μουντιάλ.

Υλικοτεχνικές δυσκολίες αντιμετωπίζει το Κατάρ, που φιλοξενεί σε λιγότερο από δύο μήνες το Παγκόσμιο Κύπελλο. Σύμφωνα με πηγή και έγγραφα που είδε το Reuters, οι Αρχές του αραβικού κράτους καλούν πίσω στη χώρα εκατοντάδες πολίτες, ακόμα και διπλωμάτες, προκειμένου να κάνουν τη στρατιωτική τους θητεία και να συμβάλλουν από αυτό το πόστο στην ασφάλεια των γηπέδων.

Ο ρόλος τους θα είναι να η τήρηση της τάξης και της ασφάλειας στις ουρές που θα σχηματίζονται έξω από τα γήπεδα, ενώ θα είναι υπέυθυνοι για τον έλεγχο των οπαδών που τυχόν θα φέρουν πάνω τους λαθραία προϊόντα όπως, αλκοόλ, ναρκωτικά ή όπλα.

Το Κατάρ έχει πληθυσμό 2,8 εκατομμυρίων – εκ των οποίων μόλις 380.000 είναι υπήκοοι του Κατάρ – και αναμένει μια άνευ προηγουμένου εισροή 1,2 εκατομμυρίων επισκεπτών για το Μουντιάλ. Έχει ήδη συμφωνία με την Τουρκία, η οποία προμηθεύει 3.000 αστυνομικούς.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, εκατοντάδες πολίτες έλαβαν εντολή να παρουσιαστούν για εκπαίδευση στο στρατόπεδο εθνικής υπηρεσίας βόρεια της πρωτεύουσας του Κατάρ, Ντόχα, σύμφωνα με έγγραφα διαταγής που είδε το Reuters.