Οριστικά εκτός της εθνικής Μεξικό ο Τσιτσαρίτο

Τσιτσαρίτο

Το όνειρο του Χαβιέρ «Τσιτσαρίτο» Ερνάντες για το Παγκόσμιο Κύπελλο για το Μεξικό τελείωσε, επιβεβαιώνει ο Μαρτίνο

Το Μεξικό έχει τέσσερις σέντερ φορ στις προπονήσεις για τους αγώνες προθέρμανσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου αυτή την εβδομάδα, αλλά θα πάρει μόνο τρεις επιθετικούς στο Κατάρ και ο Χαβιέρ «Τσιτσαρίτο» Ερνάντες δεν θα είναι σε κανέναν από τους δύο ομίλους, επιβεβαίωσε το βράδυ της Τρίτης ο προπονητής Τζεράρντο «Τάτα» Μαρτίνο.

Ο Μαρτίνο απέκλεισε τον Τσιτσαρίτο από μια εμφάνιση στο τέταρτο Παγκόσμιο Κύπελλο του, ενώ μιλούσε στην αίθουσα του γηπέδου που ο παίκτης αποκαλεί σπίτι του με το LA Galaxy.

Ενώ ο 34χρονος έχει μια σε μεγάλο βαθμό εξαιρετική σεζόν με τον σύλλογο του MLS, ο Μαρτίνο επικεντρώνεται στους άλλους τέσσερις υποψηφίους για να ηγηθεί της γραμμής όταν το Μεξικό προσπαθεί να ξεφύγει από έναν δύσκολο όμιλο παγκοσμίου κυπέλλου.

Παρά τις φήμες ότι μπορεί να επιλέξει και τους τέσσερις σέντερ φόργουορντ ή να ανακαλέσει τον Τσιτσαρίτο για να ενισχύσει μια ομάδα που υπέστη μια σειρά κακής επίθεσης κατά τη διάρκεια των προκριματικών της CONCACAF, ο Μαρτίνο είπε ότι θα πάρει μόνο τρεις από τους υποψηφίους στο Κατάρ.

“Στην περίπτωση του Τσιτσαρίτο, απλώς πηγαίνουμε με άλλους φόργουορντ”, δήλωσε ο Μαρτίνο. «Θα προσπαθήσουμε να επιλέξουμε τους 26 παίκτες που είναι πιο κοντά στο παιχνίδι μας».

Αυτοί οι φόργουορντ είναι οι Ραούλ Χιμένεθ, Ροτζέλιο Φούνες Μόρι, Χένρι Μάρτιν και Σαντιάγο Χιμένεθ, αλλά δεν είναι όλοι έτοιμοι να παίξουν. Ο Χιμένεθ αντιμετωπίζει έναν τραυματισμό στη βουβωνική χώρα που τον κράτησε εκτός της ενδεκάδας της Γούλβερχαμπτον Γουόντερερς πρόσφατα στην Αγγλία, ενώ ο Φούνες Μόρι αποχώρησε πρόσφατα με μυϊκό τραυματισμό μετά από ένα δυνατό ξεκίνημα στη σεζόν του με τη Μοντερέι της Liga MX.

Ο Μαρτίνο δεν περιμένει από τον Χιμένεθ ή τον Φούνες Μόρι να παίξουν εναντίον του Περού το Σάββατο στο Rose Bowl ή εναντίον της Κολομβίας στο Bay Area της Καλιφόρνια τη Δευτέρα, αλλά είναι με την El Tri για προπόνηση, αποκατάσταση και σύνδεση με τους συμπαίκτες τους.

“Έχουμε δύο [φόργουορντ] που μπορούν να παίξουν και δύο που δεν μπορούν”, είπε ο Μαρτίνο. «Αυτό που μου αρέσει είναι ότι δεν έχουμε αρκετούς παίκτες. Τέσσερις φόργουορντ δεν πρόκειται να πάνε [στο Κατάρ], αλλά όσο με δυσκολεύουν να επιλέξω, είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Σίγουρα θα γίνει συζήτηση για το ποιος θα μείνει εκτός, αλλά το πρόβλημα θα είναι η αφθονία και όχι η έλλειψη».